CASTELLÓ. El Planetari de Castelló ha llançat una proposta de divulgació científica en xarxes socials denominada 'Planetari a Casa', amb la qual el públic familiar podrà desenvolupar les activitats i tallers habituals però sense moure's. La campanya s’activarà aquest dimarts 31 i funcionarà fins que acabe l’estat d’alarma.
La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha afirmat que "amb aquesta iniciativa podrem mantenir el temps ocupat realitzant activitats relacionades amb l'astronomia i l'espai i contribuir a que els més menuts i les més menudes de la casa no perden l’interés per la ciència". Ruiz ha agraït el personal del Planetari de Castelló la seua disposició per traure endavant aquest projecte, pensat especialment per alleugerir el confinament a xiquetes i xiquets.
Així doncs, 'Planetari a casa' plantejarà durant quatre dies a la setmana una sèrie d'activitats per entretenir, divertir i aprendre. Entre les propostes més abellidores destaquen reptes amb els quals el públic aprendrà a identificar un cos celeste. Els perfils en xarxes socials del Planetari publicaran unes imatges sobre el cos acompanyades d'un text amb pistes per identificar-lo. La publicació serà cada dimarts i cada dijous i els dimecres i els divendres oferiran la solució.
A més a més, els usuaris podran participar en les sessions habituals del Planetari, mitjançant uns vídeos curts que explicaran la composició del cel i del firmament. Aquest recurs reproduirà la part final de les projeccions a la instal·lació municipal, on s’expliquen constel·lacions, conjuncions de planetes, fases lunars.... Aquesta peça audiovisual es publicarà cada dissabte.
Per a completar les propostes per als caps de setmana, Castelló proposa els ‘planetallers a casa’. Es tracta de sessions en què s’explicarà mitjançant un vídeo com construir objectes i fer experiments amb materials domèstics. L’activitat pretén ser una alternativa als ‘planetallers’ i per tant, la publicació serà cada diumenge.