'El Principi' d'Albert Blay aconsegueix el premi a Millor Curtmetratge del Festival Fesohcurt

20/11/2022 - 

CASTELLÓ. El Festival de Curtmetratges de Nules Fesohcurt ha arribat al seu final amb el lliurament de premis i l’acte de cloenda de la seua cinquena edició. De manera que, el premi al millor curtmetratge dotat ha estat per a la pel·lícula El Principi d’Albert Blay; el premi al millor curtmetratge en altres llengües ha estat per a Purasangre de César Tormo; i el premi al millor curtmetratge rodat a les comarques de Castelló ha estat per a la pel·lícula Sobre nosotros d’Alexandra Croitoriu.

A més, el millor curtmetratge vot del públic ha recaigut en Work it class! de Pol Diggler; el premi de 200 euros per al millor curtmetratge rodat a Nules ha estat per a Parchís de Lidia Bartolomé; el premi a la millor interpretació en valencià amb ha recaigut en Marta Marco per la pel·lícula Laia de Ruth Máez;  el premi al millor so en producció valenciana ha estat per a José Manuel Sospedra per la pel·lícula Mindanao de Borja Soler; el premi al millor muntatge en producció valenciana ha estat per a Alberto del Campo pel curtmetratge Mindanao de Borja Soler; i el premi al millor guió en producció valenciana per a César Tormo per la pel·lícula  Purasangre de César Tormo.

L’acte de cloenda ha comptat amb la participació de l’artista local Malparlat. Cal recordar que amb aquesta mostra es vol, entre altres, fomentar l’ús del valencià. Així doncs, el festival està organitzat per l’Ajuntament de Nules i compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura, i de  l’Associació Cultural La Corretjola que va ser la promotora d’aquesta iniciativa.

Enguany s’han projectat, per a concursar en les diferents categories, un total de 18 curts. De fet, aquests curtmetratges han sigut seleccionats pels membres del jurat dels 400 presentats per a participar en aquesta quinta edició, amb procedència de 18 països. 

Amb tot, des de les regidories de Cultura i de Normalització Lingüística, M. José Esteban, assenyala que “el festival ha sigut tot un èxit de participació, de manera que seguirem treballant per millorar aquest projecte per a que Nules siga un referent en aquest tipus de festival que té com a principal objectiu la divulgació de la nostra llengua, en concret aquest any el 60% de la programació ha estat en valencià”. 

Noticias relacionadas

next