Hoy es 20 de julio

dues conferències 

El que amaga l'ermita de Sant Blai: historiadors i arquitectes expliquen la seua reconstrucció

6/02/2020 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de Borriana va posar en marxa durant el mes d'agost les obres de reconstrucció i condicionament de l'entorn de l'ermita de Sant Blai. Aquesta setmana, després dels últimes treballs en les obres, la regidoria de Cultura ha presentat les I Jornades d'Història i Patrimoni de Sant Blai, que constant de dos conferències.

La primera conferència, impartida per l'arquitecte del Fabricant de Espheras Cooperativa d'arquitectura, Pascual Herrero i l'arqueòleg i director de Arqueocas, Patrimoni i Arqueologia, José Albelda, s'impartirà el divendres 7 de febrer a les 19 hores a l'ermita de Sant Blai i se centrarà en el projecte arquitectònic i la creació de jardí arqueològic de l'entorn de l'ermita del patró de la ciutat.

La segona ponència, impartida per l'arqueòleg municipal, José Manuel Melchor, serà el proper dijous 13 de febrer a les 19 hores a la mateixa ermita i tindrà com a tema principal les excavacions de l'entorn de Sant Blai, els resultats i els avanços en l'obra amb una posterior visita guiada per l'entorn de l'ermita.

Foto: El Fabricante de Espheras

Les dos sorgeixen arran dels resultats i la informació que a poc a poc s'ha obtingut de les obres. A més, tal com assenyalava el regidor de cultura, Vicent Granel, "amb aquestes obres hem vist com la riquesa de Sant Blai és molt més gran del que pensàvem. Creiem convenient que tota aquesta informació ha de passar a formar part també del patrimoni col·lectiu de la ciutadania. Per això, aquestes jornades esperem que siguen l'inici de moltes més, en les quals puguem adminar, no solament els descobriments que hem tingut, sinó també el poder de la cultura i la riquesa arquitectònica de Borriana".

Noticias relacionadas

next