concerts, per primera volta, a l'auditori

El Real Jazz de Vila-real torna amb Clara Peya, Javier Vercher i Yei Yi & Co

14/09/2022 - 

CASTELLÓ. Vila-real es prepara per a la setena edició del Festival Real Jazz, que torna del 23 al 25 de setembre amb una proposta "potent i avantguardista", i un canvi d'ubicació com a principal novetat. Aquest dimecres la regidora de Cultura, Rosario Royo, i el director artístic del festival, Vicent Colonques, han presentat la programació que inclou tres concerts a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, "perquè el públic visca una experiència totalment diferent a la de les últimes edicions, celebrades a l'aire lliure a causa de la pandèmia". 

Clara Peya, Javier Vercher i Yei Yi & Co conformen el cartell del Real Jazz, que s'ha convertit ja en una cita cultural consolidada a la ciutat.

Segons ha explicat la regidora el canvi d'ubicació respon a "una voluntat de constant evolució i adaptació a les circumstàncies", per la qual cosa ha agraït al responsable artístic la seua col·laboració, i ha expressat el seu desig que “el públic gaudi i responga com sempre, convertint a Vila-real de nou en un referent en la difusió i promoció d'aquest estil musical”.

Per part seua, Colonques ha agraït la confiança i el suport de l'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Cultura, des de l'inici del festival i “especialment durant aquests últims anys de pandèmia, en els quals fins i tot en els pitjors moments vam poder celebrar el Real Jazz, adaptant-nos a les circumstàncies i amb concerts a l'aire lliure”. Ara, en aquest procés d'adaptació i canvi, el festival es trasllada a l'Auditori Municipal, “un escenari que ens permet un tipus de concerts diferents als que havíem programat fins al moment”.

La pianista Clara Peya obrirà el festival el divendres 23 de setembre amb el seu àlbum Perifèria i el seu estil que se situa a “les fronteres del jazz”, tal com explica Vicent Colonques. El 24 de setembre serà el torn del saxofonista valencià Javier Vercher i el seu projecte Agricultural Wisdom, emmarcat en el jazz més orgànic. Finalment, el sextet Yei Yi & Co, liderat pel bateria Jesús Gallardo, pujarà a l'escenari de l'Auditori Municipal amb la seua proposta A l’espai Nivi. Colonques ha animat al públic a viure l'experiència del Real Jazz, “que és música lliure, i per tant s'ha de gaudir en directe”.

El Real Jazz manté el seu compromís de gratuïtat dels concerts, encara que serà necessari comptar amb una invitació, que es pot recollir des d'aquest dijous 15 de setembre a l'Auditori, en horari de 10.00 a 14.00 hores. A més, “el dia dels concerts, també hi haurà invitacions en taquilla per a les persones que no hagen pogut recollir-les amb anterioritat”, ha explicat la regidora de Cultura. L'horari dels concerts serà les 20.00 hores.

Noticias relacionadas

next