més de 20 expositors

El Saló del Còmic reuneix a Castelló les últimes referències literàries

28/03/2023 - 

CASTELLÓ. La cinquena edició del ‘Saló del Còmic i el Llibre Infantil i Juvenil’ se celebrarà en la Plaça de les Aules entre el 14 i el 16 d'abril i comptarà amb la presència de més de vint expositors. Així s'ha donat a conéixer este dimarts en l'acte de presentació del certamen, en el qual la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha destacat “la importància de fomentar l'hàbit de lectura entre els més joves”. 

La diputada ha recordat la vocació de la institució provincial de donar suport a les activitats culturals que es desenvolupen a la província, assenyalant que “aquesta iniciativa ja està consolidada i compta amb un públic molt fidel”.

Per part seua, la programadora del saló, Patricia Artero, que ha participat en la presentació al costat d'alguns patrocinadors i expositors, ha detallat que la fira obrirà el divendres 14 d'abril a les 17.00 hores i romandrà oberta fins a les 20.00 hores. L'horari del dissabte serà de 10.00 hores a 14.00 hores i de 17.00 hores a 20.00 hores, mentre que el diumenge podrà visitar-se de les 10.00 hores a les 14 hores i de 17.00 hores a 19 hores.

Els expositors

Més de 20 expositors, entre editorials, llibreries i botigues especialitzades, posaran a la venda les principals novetats del sector del còmic i el llibre infantil i juvenil. Participaran editorials de còmic com Cascaborra, GP edicions, Grafit, Unreated Còmics o Fan&Motion; editorials que publiquen literatura infantil i juvenil com Malian, Unària, Sargantana, Tinturas o Sin Cabeza; botigues especialitzades com Surineki, L'ordre del Drac o Còmics de col·lecció, i llibreries generals com Abacus, Argot o Casa del Llibre, entre altres.

El saló acollirà la presentació de nous còmics i llibres. Còmics com La penúltima profecia, amb Jaime Carañana i Abraham García, Lo que más miedo te dé, amb Luis Armand i Ángel Abellán, Alba Drago, de Paco Zarco, o Las historietas de José Fonollosa.

Es presentaran igualment alguns contes com Mi madre es una bruja, de Sandra Araguás; Babau & Guido, de Yuri Oda; Olivia, de Mireia Bazu; Qué disparate de fiesta, de Francesc Rovira, o ¿Ya vas al cole?, de Maribel Torrecillas. També hi haurà espai per a la literatura juvenil, amb Primavera 2020, de María Pareja o Identity, l'obra guanyadora del Premio Juvenil Festilij3J.

Concursos de cosplay i tallers

Aprofitant que el dissabte 15 d'abril se celebra el Dia Nacional de la Infància hi haurà una àmplia programació dedicada als més xicotets. S'instal·larà un photocall amb superherois i superheroïnes. Hi haurà contacontes, se celebrarà el 150 aniversari de ‘La vuelta al mundo en 80 dies’, es realitzarà un taller còmic i escriptura creativa i es tornaran a celebrar els concursos de cosplay i de disfresses de superherois i altres personatges de pel·lícula.

Noticias relacionadas

SILLÓN OREJERO

'Cinema Panopticum', un cómic de Thomas Ott, dibujante cafre entre los cafres

Por  - 

En el sobresaturado, pero paradójicamente poco generoso en ventas, mundo del cómic, la reedición de obras como las de Thomas Ott supone un acontecimiento especial. Natural de Suiza, Ott siempre ha querido mostrar las facetas más oscuras del ser humano a partir del humor negro de sus grandes influencias: EC Comics y Charles Burns. En Cinema Panopticum ofrecía una serie de historias que nos recuerdan la mezquindad de la existencia humana. Pesimismo y negritud

SILLÓN OREJERO

'Monica', de Daniel Clowes: ¿Y si lo que dicen las sectas fuera verdad?

Por  - 

La llegada de una obra nueva de Daniel Clowes es un verdadero acontecimiento. Esta vez, ha tardado siete años en acabarla, pero parece que se trata de uno de sus trabajos más personales. Inspirado por su madre, que ha fallecido recientemente, ha colocado a un personaje –una especie de alter-ego- en su búsqueda por el universo de las delirantes sectas que poblaron el siglo XX. Todo ello con un humor negro muy imaginativo, pero nada aleatorio

SILLÓN OREJERO

Guardianas de las SS, violadores... El ejercicio de penetrar en la mente del ser execrable

Por  - 

En su primera obra, Patria, Nina Bunjevac indagaba en un aspecto de la historia de Yugoslavia del que poco se habla cuando se trata la desintegración del país o que permanece inédito para muchos: la violencia intraétnica. La familia de su padre fue perseguida por los fascistas croatas por ser serbia, y por los comunistas serbios por ser monárquica. Después, en Bezimena, la autora profundizó en los sentimientos contradictorios sobre el pasado con pasajes oníricos inspirados por los abusos sexuales que sufrió

next