flamenco y metal 

Enric Monfort presenta en Castelló la versión final de 'La reina del metall'

7/10/2022 - 

CASTELLÓ. Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest diumenge 9 d’octubre, a les 19.30 hores, a l’Auditori de Castelló l’estrena de La reina del metall, un projecte que uneix els artistes Vanesa Aibar i Enric Monfort. 

La reina del metall és una producció d’Aibar & Monfort amb: Flamenc Biënnale Nederland, Agència Andalusa d’Institucions Culturals, AECID - Ambaixada d’Espanya a Londres. Dos artistes procedents d’àmbits diferents com la balladora Vanesa Aibar i el músic Enric Monfort s’han unit per a donar a llum una experiència de fusió entre les diferents arts. Aibar desenvolupa el seu treball a partir de la dansa espanyola i el flamenc amb un estil lliure, i Enric Monfort abraça la seua carrera musical des de la composició i la percussió. 

El dramaturg i director d’escena David Montero destaca que els artistes “han fet de la investigació en els límits dels seus respectius llenguatges el nucli central del seu treball, portant a l’extrem les possibilitats del so i el moviment, per trobar en aqueix més enllà una comunicació vertadera amb el seu jo més profund i amb el del públic”, i assegura que en ‘La reina del metall’ “se’ns ofereix com a litúrgia inventada en la qual so i moviment es despleguen en l’espai fins a confondre’s els tres en una sola cosa”. Secundant-se en la tecnologia més capdavantera d’espacialització de 4D Sound, l’espectacle submergeix intèrprets i públic en un espai compartit.

Festival Internacional de Música de Cambra

La programació cultural i musical continua a l’Auditori de Castelló el dimarts 11 d’octubre a les 19.30 hores amb el IX Festival Internacional de Música de Cambra. Aquest esdeveniment arriba a la novena edició per a retrobar-se novament amb el públic castellonenc. L’organització ha dissenyat un programa que combina obres que encara no s’han interpretat a l’Auditori i complementa la seua programació convidant formacions i músics reconeguts internacionalment. 

En aquesta ocasió es comptarà amb la Madrid Soloists Chamber Orchestra, amb la direcció i concertí de Gábor Szabo; el violí de Gergana Gergova, i el clarinet d’Alberto Agut.

El programa està format per la peça de Beethoven, ‘Concert per a violí en re major op. 61’, i A. Vivaldi, amb el concert per a clarinet núm. 2 en re major ‘La Fenice’ i núm. 3 en fa major ‘Il Mezzetino’.


Noticias relacionadas

next