cinesasta llicenciat en l'uji

Joan Montesinos exporta fins al Festival Fancinegay com són les "first dates" de les aplicacions sexuals

2/11/2018 - 

CASTELLÓ. El cineasta i llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Jaume I, Joan Montesinos, participa en la 21ª edició del festival LGTB+ d'Extremadura que se celebra del 3 a l'11 de novembre amb Live, una nova manera d'explicar històries. El curtmetratge ha sigut rodat íntegrament usant un telèfon mòbil i de forma vertical, perquè segons el seu autor "el cinema ha d'adaptar-se a les noves tecnologies i explicar històries utilitzant-les".

Live, que ja ha participat en festivals LGTB+ d'Itàlia i l'Índia, explica una cita a cegues sexual entre dos homes organitzada a través d'una aplicació. En opinió de Montesinos el curt explora qui diem que som online i qui realment som. "Vivim en un temps on la gent pot tenir diferents cares, però realment no sabem qui hi ha darrere de la pantalla", esmenta l'autor.

El curtmetratge està protagonitzat pel guanyador del premi Prowler al millor actor porno britànic Gai 2017, Gabriel Phoenix, i l'actor espanyol Josh Barrientos. "Els telèfons mòbils són usats per a retransmetre centenars de moments online. La decisió de capturar la història en aquest format és molt intel·ligent i interessant" comenta Barrientos. Així mateix, Ego Rodriguez ha realitzat la il·lustració que forma part del poster.

Montesinos és un cineasta i productor d'origen alacantí, criat a València. Llicenciat en Ciències de la Comunicació per l’UJI, té el màster de Film Business de la ESCAC. Ha viscut més de 5 anys a Regne Unit, on ha produït i dirigit tres curtmetratges, que han sigut seleccionats en més de 20 festivals internacionals de cinema. Actualment treballa en una productora de cinema independent a Barcelona i està desenvolupant diversos projectes.

148 curtmetratges optaran al premi de Millor Curtmetratge de la 21ª Edició procedents d'Espanya, Brasil, Mèxic, Argentina, Alemanya i França, principalment, encara que s'han remès títols des de tots els racons del món: Japó, Xina, Taiwan, Nova Zelanda, Israel, Turquia o Sèrbia. A més, com cada any, un jurat compost per 15 persones relacionades amb el cinema, la comunicació i les arts escèniques ha sigut l'encarregat de triar els títols que formaran part de la selecció oficial que serà exhibida en diferents cicles en les seus oficials del festival i d'entre els quals s'alçarà el guardonat com a millor curtmetratge de l'edició.

Des de la ficció o des del gènere documental, aquestes 148 obres narren les diverses realitats LGBT a tot el món, destacant sobretot les al·lusions a la tercera edat i el format videoart. També es troben entre els participants títols protagonitzats per actors de renom nacional.

 

Noticias relacionadas

next