Hoy es 22 de noviembre

el 11 de gener

La guardonada 'Mulïer' dóna començ a la nova temporada teatral del Paranimf

9/01/2019 - 

CASTELLÓN. El Paranimf de la Universitat Jaume I, en el marc de la seua aposta per "una programació reivindicativa i social, que defense especialment el paper de la dona, la igualtat de gènere i l’apoderament femení", inicia la seua programació d’hivern el divendres 11 de gener, a les 20:00 hores, amb l’espectacle de dansa Mulïer (Indoor), de la companyia Maduixa Teatre.

Es tracta d’un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines on la poètica de la identitat femenina s'expressa amb força i contundència com un cant de llibertat; un homenatge a totes les dones que durant segles i segles d'opressió han lluitat i segueixen lluitant per a mantenir viva i visible la seua condició i reclamen el seu dret a ballar i córrer pels carrers, les places i per tots els llocs del món.

Així mateix, una setmana després -el divendres 18 de gener- tindrà lloc la representació de Emilia, de Teatro del Barriouna obra que mostra la lluita d’Emilia Pardo Bazán, que, en les acaballes del segle XIX, s’encabota a ser ella mateixa, és a dir, a conduir-se d’acord amb els seus desitjos i voluntat d’escriure i participar en la vida pública. D'altra banda, el divendres 25 de gener, serà el torn de l’espectacle de clown per a adults Veus que no veus, de Pepa Plana, una reivindicació de la figura de la pallassa que es presenta amb els números circenses més clàssics.

L’oferta teatral del Paranimf continuarà al mes de febrer amb la representació, el divendres dia 1, de l’obra de Federico García Lorca Así que pasen cinco años, de la companyia Atalaya TNT, que aborda alguns dels temes bàsics omnipresents en la seua obra com el temps, l’amor i la mort. El dia15 de febrer serà el torn de Yolo, de la Compañía Lucas Escobedo, un espectacle de circ per a tots els públics ple d’energia, força i ritme. L’oferta del mes de febrer finalitzarà el dimarts 26, amb la representació de l’obra Oníric, a càrrec del grup de teatre de Maset de Frater, una proposta artística d’inclusió des del teatre social.

Més abant, les representacions del mes de març començaran el dia 1 amb La vida inventada de Godofredo Villa, de la companyia Visitants, una obra que explica la història de Godofredo, un ancià de 89 anys que ha sobreviscut a tres guerres. El dia 8, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, el Paranimf acollirà l’obra ¡Habla, coño, habla!de la companyia Una ovarias, integrada per un grup de joves actrius valencianes. Per a finalitzar el trimestre, el divendres 15 tindrà lloc la representació d’una nova versió de La Celestina, una adaptació de Jaume Policarpo que combina la interpretació d’actors i titelles i que va guanyar en quatre categories dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2018.

Les propostes de cinema

Pel que fa al cinema, continuarà el cicle 'Nou cinema', que oferirà propostes de cinema d’autor, estrenades en 2018, amb un caire actual i compromés, i el cicle 'En pantalla gran', que es desenvoluparà sota el títol Animatòpia - cine d’animació per a adults.

Dins del 'Nou cinema' es projectaran les següents pel·lícules i documentals: Quién te cantará, dirigida per Carlos Vermut, els dies 12 i 13 de gener; Experimento Stuka, dirigida per Pepe Andreu i Rafa Molés, el 17 de gener; i El ángel, dirigida per Luis Ortega, el 26 i 27 de gener. El cicle continuarà el 16 i 17 de febrer amb Entre dos aguas, dirigida per Isaki Lacuesta; el 2 i 3 de març amb Apuntes sobre una pel·lícula de atracos, dirigida per León Siminiani; i finalitzarà amb el film Un asunto de família / Manbiki kazokudirigida per Hirokazu Koreeda.

Per la seua part, Animatòpia - cine d’animació per a adults, oferirà quatre projeccions: el 19 i 20 de gener, Isla de perros / Isle of Dogs, dirigida per Wes Anderson (2018); el cap de setmana del dissabte 2 i diumenge 3 de febrer tindrà lloc una projecció doble: The Magnificent Cake / Ce magnifique gâteau!, dirigida per Marc James Roels i Emma de Swaef, i The Man-Woman Case, dirigida per Anaïs Caura; el 23 i 24 de febrer Your Name / Kimi no na wa, dirigida per Makoto Shinkai (2016); i el 9 i 10 de març Psiconautas, los niños olvidados, dirigida per Alberto Vázquez i Pedro Rivero (2015).

A més a més, el Paranimf acollirà, del 8 al 10 de febrer, la XIV Mostra de música en directe i cinema Cinemascore, una iniciativa de l’Aula de Cinema i Creació Juvenil de l’UJI i la promotora Born Music en la qual els artistes interpreten, en directe, la seua particular i exclusiva versió sonora per a la pel·lícula que es reprodueix en la pantalla. Així, el divendres 8 de febrer, el col·lectiu britànic Tunng de folk i sons electrònics, interpretarà en directe música pròpia per la pel·lícula Fahrenheit 451, de François Truffaut (1966). El dissabte 9 de febrer, Güiro Meets Russia, un duo de Vila-real influenciat per la kosmische musikels paisatges sonors i la psiquedèlia més experimental, interpretarà la seua banda sonora per a la pel·lícula THX 1138, el primer film de George Lucas. Per últim, el diumenge 10 de febrer, Seward, un col·lectiu d’acció sonora, cançó lliure i performance, presentaran la seua banda sonora per al clàssic Blade Runner de Ridley Scott.

Noticias relacionadas

next