presentació a la Casa dels Mundina

La història del ferrocarril a la comarca de la Plana protagonitza l'últim llibre de Juan Peris Torne

27/04/2022 - 

CASTELLÓ. La història del ferrocarril a la comarca de la Plana i en particular a la ciutat de Vila-real és l'objecte de l'última publicació del castellonenc Juan Peris Torner, que aquest dijous a les 19.30 hores presentarà a la Casa dels Mundina amb el títol Vila-real, nudo ferroviario de los Ferrocarriles de vía estrecha. L'obra, fonamentada en una extensa documentació, analitza la importància que va tindre el ferrocarril de via estreta, el màxim exponent de la qual va ser la popular Panderola, en les poblacions de la Plana i de forma destacada a Vila-real, per ser el nus i el nexe d'unió amb la resta de localitats.

El llibre abunda en com Vila-real va ser, des d'un inici, punt de trobada de projectes de tramvies i ferrocarrils, canalitzador del trànsit de la línia d'Onda al Grau de Castelló i origen del ramal ferroviari de Vila-real – Borriana – Grau de Borriana. Especial interés té el contingut recollit des de 1890 a 1932 en el llibre d'oficis de Vila-real, un material inèdit que reflecteix el dia a dia de la història de l’estació. 

Aquesta nova publicació de Juan Peris Torner completa l'editada anys arrere sota el títol El tranvía a vapor de Onda al Grao de Castellón de la Plana y el ferrocarril de Vila-real al Grao de Burriana 1888-1963.

Noticias relacionadas

next