Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

3 films i 3 tipus de sofriment

La Mostra 'Mirant' posa el focus en totes les violències que pateixen les dones 

5/11/2019 - 

CASTELLÓ. La segona edició de la Mostra Itinerant de Cinema i Salut Global 'Mirant' desembarcarà a Castelló el dimarts 3 de desembre. Aquest cicle de cinema, organitzat per les Xarxes Sanitàries Solidàries de la Comunitat Valenciana, tindrà lloc en el Teatre del Raval i donarà el tret d'eixida amb l'exhibició del migmetratge Woman de medicusmundi i la productora Kafana Films, guanyadora de dos Goyas en els anys 2014 i 2018. Per a el debat posterior se contarà en la participació d'Ivan Zahinos, responsable de l'idea original del projecte i co-guioniste del mateix, i en l’actuació del duo d’hip hop format per Sergio Peris (Polvora) i Andrés Fernández (Karma).

Durant les següents setmanes es projectaran dues pel·lícules més. El dimarts 10 de desembre es podrà veure Comandante Arian, història narrada en primera persona sobre les Unitats de Defensa de la Dones en la guerra contra el Daesh (ISIS), en el seu afany contra la violència sexual i els abusos enmig d'aquest conflicte. La sessió continuarà amb la participació en el debat de Julia Parés (Direc. Producció) i l'actuació de la banda valenciana ESJAVA que interpretarà entre altres, el seu single 'Sororidad'. 

Finalment, la segona edició de 'Mirant' tancarà el teló el dimarts 17 de desembre amb La Manzana de Eva un documental que aborda la lluita contra la mutilació genital femenina a través de diversos testimonis. A més, les persones que assistisquen podran debatre en persona després de la projecció de la pel·lícula, que l'any 2018 va tindre 8 nominacions als premis Goya, amb el seu director José Manuel Colón.

La mostra de cinema és una iniciativa impulsada des de les Xarxes Sanitàries Solidàries valencianes, en el seu treball de sensibilització i promoció del Dret a la Salut des d'una perspectiva global. Per a això, s'ha comptat amb la participació de més de 40 entitats integrants de les Xarxes Sanitàries Solidàries de Castelló, València i Alacant (Ajuntaments, Universitats, Col·legis professionals i ONGD), que a través de les seues votacions han seleccionat els documentals per a la mostra, amb la intenció d'acostar diverses realitats que conviden a reflexionar sobre com el gènere actua com un determinant social clau en la salut de les dones. 

L'assistència és gratuïta ja que està subvencionada per la Generalitat Valenciana, però l'aforament és limitat pel que es recomana reservar les entrades en la web del projecte, a través del correu electrònic castellon@medicusmundi.es o manant un whassap al número de telèfon 601 18 77 46.
 

Noticias relacionadas

next