concert a l'auditori

L'Orquestra de la Comunitat torna a Castelló amb la música de Txaikovski, Wagner i Albéniz

16/11/2023 - 

CASTELLÓ. La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta este divendres 17 de novembre, a les 19.30 hores, a l’Auditori de Castelló, el concert de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV), sota la direcció de James Gaffigan.

L’OCV, que comptarà amb la veu de la ‘mezzosoprano’ Jamie Barton, presenta un programa format per peces de Txaikovski, Wagner i Albéniz. El concert començarà amb el ‘Preludi de Merlí’ d’Isaac Albéniz. A continuació, serà el torn per a la composició ‘Wesendonck Lieder’, de Richard Wagner.

El compositor alemany va plasmar en esta obra els seus sentiments cap a Matilde Wesendonck, que va compondre a partir dels poemes que ella mateixa va escriure. Versos en els quals posarà la veu a l’Auditori de Castelló la ‘mezzosoprano’ estatunidenca Jamie Barton.

El concert culminarà amb Txaikovski, un dels compositors predilectes de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana des que es va fundar, i també del director James Gaffigan. En esta ocasió l’obra triada és l’última del compositor rus, la simfonia 6, ‘Patètica’, que va ser estrenada pocs dies abans de la seua defunció.

Este concert de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana forma part de l’abonament de tardor de l’Auditori de Castelló, que oferix 8 grans cites musicals durant l’últim trimestre de 2023, entre les quals la d’un dels violinistes més reconeguts internacionalment, com és Frank Peter Zimmermann, que este pròxim dimarts 21 de novembre, a les 19.30 hores, estarà en concert a l’Auditori de Castelló dins del seua gira mundial.

Noticias relacionadas

next