El centre de dia per a majors se situarà en el polígon Riuet II

Moncofa modifica les normes urbanístiques per a construir un centre de dia i ampliar el poliesportiu

17/02/2023 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de Moncofa està treballant actualment en la modificació de les normes urbanístiques municipals per a poder escometre la construcció d'un centre de dia, una carpa polivalent i una nau multiusos annexa al poliesportiu. 

El centre de dia estarà dins del Pla Convivint de la Generalitat Valenciana i se situarà en el polígon Riuet II. Es tracta d'un ambiciós projecte, valorat en més de tres milions d'euros, que està impulsant l'equip de govern que dirigeix Wences Alós per a millorar els serveis i la qualitat de vida de les persones majors que viuen a Moncofa.

2.300 metres quadrats

Este centre de dia es construirà en un terreny de 2.352,45 metres quadrats de propietat municipal que es troba en la zona nord-oest d'este sector. Encara que l'avantprojecte ja redactat estima que l'aprofitament constructiu podria ser major, la previsió inicial per a este centre de dia seria d'uns 1.300 metres quadrats i la resta seran zones a l'aire lliure, proporcionant així un entorn obert i agradable. 

El centre de dia és un tipus de recurs dirigit a atendre les necessitats específiques de les persones majors que ofereix atenció especialitzada. Les persones majors que acudeixen a este servei no han de canviar ni abandonar el seu domicili habitual: mantenen allí la seua residència i es desplacen en horari diürn al centre de dia; s’afavoreix d'aquesta manera l'autonomia personal ja que el major continua a sa casa.

D'altra banda, en els centres de dia s'aconsegueix millorar l'estat d'ànim de les persones usuàries. Este comportament afavoreix la relació amb  companys i companyes del centre, amb les seues amistats i amb el seu entorn familiar. Alhora que l'estada en un centre de dia ajuda als integrants a relacionar-se entre si i socialitzar, augmentant així la capacitat de comunicació i evitant l’aïllament en compartir temps i activitats amb altres usuaris en la mateixa situació.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, assegura que “construint este centre de dia donarem un servei de millor qualitat als veïns i veïnes de Moncofa. És una aposta per millorar la qualitat de vida de les persones més majors en un moment en el qual este col·lectiu és cada vegada més nombrós. Cal ser especialment sensible amb ell i així garantir els serveis que necessiten”.

L'alcalde de Moncofa ha assenyalat que “estem modificant les normes urbanístiques per a poder donar cobertura a este centre de dia, així com a una ampliació del poliesportiu, en què s'habilitarà una nova sala d'uns 300 metres quadrats que es podria dividir en tres sales polivalents de 100 metres cadascuna. Així, també podríem millorar el servei a les nombroses associacions esportives i culturals que hi ha al poble i a les quals secundem permanentment des de l'Ajuntament de Moncofa, que ha augmentat molt notablement les ajudes a l'associacionisme des que nosaltres estem en l'equip de govern”.

Una altra actuació també emparada en la modificació de normes urbanístiques és la construcció d'una carpa polivalent entre el polifuncional i el poliesportiu, que podria ser utilitzada per a la realització de grans esdeveniments.

Noticias relacionadas

next