Els onders podran seguir telemàticament el complet programa d’activitats

Onda commemora 'online' el 9 d'Octubre amb programació infantil, concerts i visites virtuals

9/10/2020 - 

ONDA. Onda commemora durant aquesta setmana la festivitat del 9 d'Octubre, dia de la Comunitat Valenciana, de forma telemàtica a causa de la situació de pandèmia per coronavirus. Així, l’Ajuntament ha organitzat un complet programa d’activitats que es desenvoluparà, principalment, de forma virtual a través del canal de YouTube del consistori. L’objectiu d’aquesta mesura és evitar la concentració de gent en els actes i previndre contagis.

L’alcaldessa, Carmina Ballester, ha inaugurat l’efemèride amb un missatge institucional que s’ha pogut seguir a través del canal de Youtube i xarxes socials de l’Ajuntament i en el que ha destacat que "venim d’una terra on la nostra gent mai ha deixat de lluitar per treure els nostres pobles endavant. I igual que no va deixar de lluitar el Rei Jaume I per dotar-nos de llibertat, tampoc deixarem de lluitar nosaltres per a superar aquesta crisi sanitària, social i econòmica".

Previàment, es va celebrar anit un emotiu concert online a càrrec de la Societat Artística Musical Vila d’Onda (SAMVO) i des de la panaderia Castañ es va mostrar als onders com elaborar la tradicional recepta dels dolços de la Mocadorà.

Al llarg del dia de hui també tindrà lloc una completa programació infantil a càrrec de la companyia Món d’Animació. Hi haurà una narració oral sobre Jaume I a més de tallers per a construir el Castell d’Onda i el casc de Jaume I, així com activitats per a pintar i retallar. Per últim, a les 12.00 h es farà una visita teatralitzada al Castell, organitzada per la Info Tourist d’Onda.

Dissabte a les 11.00 h s’emetrà el recorregut virtual per indrets medievals d’Onda amb Vicent Garcia Edo, professor titular d’Història del Dret de la Universitat Jaume I. Per a finalitzar la programació, dilluns a les 12.00 h tindrà lloc una nova visita teatralitzada al Castell.

 

Noticias relacionadas

next