propostes elecciones 28m

Podem-EU Castelló crearà un Pla de Salut Mental i garantirà un psicòleg en els centres de salut

21/05/2023 - 

CASTELLÓ. La candidata a l'alcaldia de Podem-Esquerra Unida Castelló, Marisol Barceló, ha mantingut una reunió amb una representació del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana, al costat del candidat municipal i cap de secció de Salut Laboral de la Conselleria de Sanitat, Pep Trullén. Barceló ha subratllat la necessitat d'avançar en polítiques públiques de salut mental després d'incrementar-se un 30% les patologies per la pandèmia, especialment en la gent jove.

“Gràcies a la confluència d’Unides Podem-Esquerra Unida es va aprovar en les Corts Valencianes una iniciativa per a blindar la salut mental, que contempla incorporar psicòlegs en atenció primària per a potenciar l'atenció”, ha afirmat la candidata a l'alcaldia. Aquesta proposta és una de les reivindicacions traslladades pel Col·legi de Psicologia. “Des d’Unides Podem-Esquerra Unida hem aconseguit comprometre a tots els partits amb l'objectiu que hi haja un psicòleg clínic en cada centre de salut. Ara cal executar aquesta mesura. Estarem vigilants i demanem més força electoral el 28M per a implementar-la amb més celeritat”, ha subratllat Pep Trullén. 

Així mateix, Barceló ha trasllat l'objectiu de Podem-EU de promoure a l'Ajuntament de Castelló en la pròxima legislatura un Pla Municipal de Salut Mental i Benestar emocional, que tindria l'objectiu “de planificar les polítiques i accions que promoguen el benestar emocional i la salut mental de la població, especialment de les persones joves”. Aquesta proposta inclouria un servei de salut mental i atenció psicològica gratuïta adaptat a les necessitats de les persones

La confluència també contemplaria en aquest Pla Municipal una línia prioritària d'atenció en la joventut, amb un servei d'atenció psicològica gratuïta per a joves, treball de prevenció i detecció precoç de conductes autolesives, afeccions i trastorns mentals en la població jove.

Pep Trullén també ha ressaltat la necessitat “que siguen els professionals col·legiats amb titulació i habilitació els que donen ajuda i tractaments psicològics enfront de influencers que no té coneixements ni habilitats necessàries, amb conseqüències lamentables”.

 

Noticias relacionadas

next