Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

dijous 21 de novembre

Sessió Contínua mostra les vides arrabasades de 'Matria' o 'Figurantes' 

19/11/2019 - 

CASTELLÓ. La segona cita de la 4ª temporada del cicle 'Sessió Contínua' se celebrarà el pròxim dijous 21, a les 20 hores, en el Menador espai cultural en la Plaça Hort dels Corders, amb entrada lliure. En aquesta ocasió la cita se centra en parlar de vides arrabassades. La realitzadora castellonenca Pilar Ramo, amb Ellas están aquí i Figurantesexplora les asimetries geogràfiques i de gènere inherents en totes les ciutats, posant el focus en les dones migrants temporals que solen exercir els treballs més precaris. 

Les obres combinen recerca, relat íntim i autoreferencialitat, i pertanyen a la videoinstal·lació que Ramo va desenvolupar en la seua residència artística a Berlín, a través de la Beca Hàbitat Artístic que anualment concedeix l'Ajuntament de Castelló.

Pilar Ramo. Foto: ANTONIO PRADAS

D'altra banda es projectarà el multipremiat curtmetratge del cineasta de Vigo, Álvaro Gago, Matria. El film és un retrat íntim d'un dia qualsevol en la vida de Ramona, empleada en una conservera de la costa gallega. La càmera es pega al seu cos i el seu rostre exhaustos, oferint a l’espectador la imatge d'una dona molt recognoscible en els temps que corren.


Noticias relacionadas

next