el 26, 27 i 28 d'octubre

Tallers, contacontes i trobades de lectors: un nou festival literari s'instaura a Nules 

22/10/2018 - 

CASTELLÓN. Leo Nules és el nom del nou festival literari que tindrà lloc a la mateixa localitat de la comarca de la Plana Baixa, durant els pròxims dies 26, 27 i 28 d’octubre. L'esdeveniment que neix amb la intenció de promocionar i fomentar la lectura, es tracta d’una nova iniciativa amb la qual es preten "apostar una vegada més" per la promoció de la lectura i dels llibres. "Leo Nules es presenta amb moltes activitats relacionades en la promoció de la lectura en general ja que aquest festival està pensat per a tots els sectors de la població”, apunta el regidor de Biblioteca, Antonio Romero.

Així doncs, la programació compta amb diferents autors del món de les lletres com el reconegut dibuixant Fran Ferriz; els periodistes Marta Roblei José Luis Valencia; els escriptors Pablo Sebastià i Miguel Alayrach; a més de Rosario Raro i María Pareja.

“La idea és atraure la gent mitjançant les diverses activitats programades i despertar l’interés per la lectura. A Nules existeix un moviment important al voltant de la lectura, de fet som ja referent en moltes de les activitats que s’organitzen al llarg de l’any com el Festival Nules Negre. Ara esperem que aquest festival literari nou es consolide”, comenta la presidenta de l’Associació Cosas&Musas, Mónica Mira.

Leo Nules s’inaugurarà el pròxim divendres a la vesprada a la plaça Major amb el taller 'Invemtem un personatge. Tu contes i jo dibuixe', de l'il·lustrador Fran Ferriz. A més, a la Biblioteca Municipal José Vicente Felip Monlleó tindrà lloc una tertúlia 'Bones històries escrites en la nostra llengua' relacionada amb la literatura escrita en valencià.

El dissabte 27 d’octubre hi haurà una trobada d’alumnes mediadors dels instituts de Nules, Benicàssim, la Vall d’Uixó, i Vila-real que inclou a més la presentació del llibre Dame un like de María Pareja. També se celebrarà una tertúlia sobre 'Realitat i ficció' que comptarà amb la presència de Marta Robles, Pablo Sebastià i José Luis Valencia i estarà moderada per Mónica Mira. I a més aquest dia Rosario Raro impartirà un taller d’escriptura.

La fira literària Leo Nules tancarà diumenge 28 d’octubre amb tallers infantils, contacontes amb l’escriptor infantil Miguel Alayrach, i la visita dels Tarkin Boys amb els personatges de Star Wars.

 


Noticias relacionadas

next