xarxa de patrimoni cultural  

Verònica Ruiz afirma que l'antic asil serà la seu oficial del Museu de la Ciutat de Castelló

2/04/2019 - 

CASTELLÓ. La regidora de Compromís i candidata en la llista municipal, Verònica Ruiz, ha afirmat que ja s’està desenvolupant el Pla Estratègic Cultural de la mà de la Universitat Jaume I, compartint full de ruta amb els professionals del sector que també hi estan participant. Així mateix, Ruiz ha afirmat que l’antic asil serà l’espai oficial on es crearà i s’ubicarà el Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC), dintre del Pla Estratègic del MUCC; i també la voluntat de la formació de millorar la xarxa de biblioteques amb la reforma integral de la biblioteca del carrer Major, tal i com va esmentar en una entrevista a Castellón Plaza.

En aquest sentit, Ruiz ha manifestat el seu orgull per haver recuperat part del patrimoni històric de la ciutat des de la Regidoria de Cultura en aquests 4 anys de govern, així com per "traure de la foscor" certs espais que abans estaven abandonades. "Des de Compromís vam apostar des de l'inici pel nostre patrimoni històric i documental i hem recuperat, baix el primer pla museològic de la ciutat, els quatre pilars fonamentals: el Castell Vell, la vil·la romana de Vinamargo, la Torre dels Alçaments i el Refugi Antiaeri", ha destacat la regidora.

La candidata ha explicat que "haver retornat l'estabilitat artística i anímica a la Banda Municipal de Castelló, i posar a l'abast de la ciutadania totes les propostes culturals que oferia el Planetari ha estat un èxit, ja que, tant les actuacions musicals de la Banda, com les visites a les instal·lacions i activitats del Planetari s'han vist augmentades exponencialment".

Així mateix, una altra fita ha sigut "tornar la dignitat a Castelló en qüestions de Memòria Històrica i democràtica," ha afirmat Ruiz. “Hem estat el primer municipi que, sense cap ajuda externa, hem començat l'exhumació dels assassinats durant la dictadura franquista al mateix temps que hem engegat l'aplicació de la llei de la Memòria Històrica per a la retirada del monument feixista del Parc Ribalta sense por a les reticències internes i les amenaces de querelles dels ultraconservadors", ha manifestat.

D'altra banda, la candidata número 3 a la llista municipal ha remarcat que si governa Compromís, aconseguiran "desenvolupar polítiques basades en l'honestedat amb els nostres conciutadans, és a dir, apostant per una mobilitat sostenible, un urbanisme que cohesione la ciutat, polítiques d'ocupació que no deixen en l'oblit als majors de 50 anys i que retornen als joves que van haver de buscar-se la vida lluny de la nostra terra", al que ha afegit que "exigint al govern central lleis d'ocupació que garantisquen la igualtat efectiva entre homes i dones i que trenquen, definitivament, els sostres de vidre".

Ruiz també ha expressat que el compromís de la seua formació “és i serà ferm amb el desenvolupament de polítiques socials que miren pel benestar de tota la ciutadania sense deixar enrere als més vulnerables, i amb unes polítiques educatives que assolisquen el que Vicent Marzà i Enric Porcar han engegat i que garantisquen una educació pública, forta i de qualitat". A més a més, l'edila ha sumat a aquestes propostes "unes polítiques culturals que aposten per la democratització de la cultura, comptant amb tots els seus agents i que garantisquen la consolidació d'una societat més cohesionada, més crítica i per tant, més democràtica i lliure".

A més, "seguirem apostant per la conservació i difusió del patrimoni documental creant una sala d'exposicions a l'Arxiu Històric Municipal, revertint fins a l'últim cèntim dels nostres impostos en millorar la qualitat de vida de la nostra ciutat, perquè Castelló siga una ciutat viva, solidària i plena d'oportunitats" ha conclòs  l'actual regidora de Cultura.


Noticias relacionadas

next