Les gaiates ja llueixen i il·luminen el camí del que queda de festes

4/03/2024 - 

CASTELLÓ. Les gaiates ja llueixen en tot el seu esplendor i il·luminen, des de l'avinguda del Rei en Jaume, el camí de les Festes de la Magdalena. L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha acompanyat aquest dilluns al president de la Generalitat, Carlos Mazón, la regidora de Festes, Noelia Selma, i a les Reines de les festes, Lourdes Climent i Vega Torrejón, en la visita oficial i posterior Encesa de Gaiates.

Així, la primera edil, president i màximes representants de la Magdalena 2024 han anat recorrent els diferents monuments, on han saludat a les padrines, padrines infantils, presidents i presidentes majors i infantils, a més d'artistes gaiaters i altres membres de les diferents comissions.

Seguidament, ha començat l'Encesa amb un espectacle piromusical a càrrec de Pirotècnia Peñarroja, fonent-se al mateix temps llum, foc i música, “que simbolitzen els elements més típics de la nostra festa”, ha afirmat Carrasco.

L'alcaldessa ha lloat “el treball que es realitza des del Patronat de Festes, la Gestora de Gaiates i des de cadascuna de les comissions de sector per a posar en valor el monument per excel·lència de les nostres festes. Amb l'Encesa posem a l'abast de tota la ciutat, en un mateix lloc, els 19 monuments per a celebrar una autèntica exaltació de la llum com a element principal de la Magdalena”.

En aquest acte també han participat la presidenta de Les Corts, Llanos Massó; la vicepresidenta segona del Consell i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero; la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas; el conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, així com la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina.

Un símbol amb reconeixement BIC

El cap del Consell ha destacat que aquest dimarts, a Castelló, el plenari del Governt autonòmic aprovarà la declaració com a Bé d'Interés Cultural per a la Desfilada de Gaiates. El president Carlos Mazón ha afirmat portar “el missatge d'afecte i reconeixement de tota la Comunitat Valenciana, de gran orgull per tot un any de treball, per tot un col·lectiu que irradia a tota la ciutat, en una nit com la de l'Encesa que és tan especial, tan volguda, per a tots els castellonencs des de sempre”.


“No sols es reconeix la labor d'un any sinó de tanta gent que durant anys i anys ha fet gran aquest festa, aquesta llum, aquest monument, fent gran a Castelló. Ho porta perseguint la ciutat molt de temps, i hem accelerat aquest expedient perquè al més prompte possible es fera justícia amb una reivindicació històrica que ens permetrà passar pantalla en la visibilitat, promoció i vector turístic i reconeixement cultural”, ha explicat Mazón.

Per part seua, l'alcaldessa de Castelló ha reiterat el seu agraïment al Consell per aquest reconeixement “al símbol i essència de Castelló, que portem tant de temps esperant. És donar-li alé i ànim a tot el món de la festa per tot eixe treball altruista. És un recolzament a tota eixa gent que lluita tot l'any sense parar perquè Castelló siga reconeguda com la Ciutat de la Llum”.

“Així que és un reconeixement just i merescut i que arriba en el millor moment. Moltes gràcies al Consell i moltes gràcies a tots el que col·laboren per fer de la Magdalena les millors festes del món”, ha dit Carrasco.

La primera edila ha afirmat que “si diem que som la Ciutat de la Llum, hui hem mostrat al món per què. Castelló és llum, a través de les seues Gaiates, és pólvora, és vida a través del Pregó Infantil que hem viscut hui”.

“La declaració BIC suposarà una recompensa al treball ben fet i a la dedicació de tot el món de la festa, un motiu més d'orgull i un atractiu més per a Castelló i les seues festes de la Magdalena. Unes festes que volem que siguen més cada vegada més grans i més internacionals amb cada nova edició”, ha resumit Carrasco.

Noticias relacionadas

next