la segona jornada arranca amb experimentació sonora, teatre o dansa

Versonautas du la seua poesia performativa fins al festival Ultrasons

22/10/2020 - 

CASTELLÓ. Després de les bones vibracions del primer cap de setmana, l'Ultrasons de l'Alcora continua amb un menú molt complet: experimentació sonora, redescobriment de la cançó tradicional, música vocal, fotografia, teatre físic, dansa,...; i seguint amb la idiosincràsia de l’esdeveniment: pluralitat, recolzament a noves propostes i dinamització cultural de l’entorn.

Els encarregats d’alçar de nou el teló seran Sotto Voce, quartet vocal finalista de l’edició de 2020 i premi especial 'Músiques en vibració' al Concurs de Música de Cambra 'IES Ximén d’Urrea – Ciutat de l’Alcora', que combinen repertori renaixentista i contemporani.

Així mateix, aquest cap de setmana el cicle acull dos propostes de les tres seleccionades en Brots. Convocatòria de suport a la creació, una iniciativa de l’associació llançada durant la quarantena. Les dos estrenes programades són La distància, teatre físic, dansa i música a càrrec de Rebeca Izquierdo i Panchi Vivó, dissabte 24. I Aso Pyragahs, fotografia i música a càrrec de Jose Gas i Aso Pyromal, diumenge 25.

La programació de dissabte continuarà amb el nou treball discogràfic de Versonautas. La formació formada per Ana Sanahuja i Roqui Albero presenta Astre Blau. Un treball d'spoken word, experimentació sonora, cançó parlada, electrònica, jazz i performance. Un àlbum editat a febrer de 2020 i on han col·laborat artistes com Jorge Drexler, Sílvia Pérez Cruz, Raúl Rodríguez i Chipirón de Cádiz.

I diumenge tancarà l’11a edició del cicle una estrena en terres valencianes, Sons d’Embat, projecte liderat per l’acordionista Pau Barberà. El músic d’Ontinyent desembarca al cicle amb una amplia i experimentada tripulació provinent de València, Illes Balears i Catalunya, per a presentar un repertori basat en cançons d’arrel peninsular i mediterrànies. Arranjaments de música tradicional barrejats amb el diàleg polifònic de les veus i amb reminiscències celtes i bretones.

A més, durant aquest cap de setmana encara es podrà visitar l’exposició La Bacanal, una mostra eclèctica i plena de color que reuneix algunes de les obres publicades en 'El Colmo Fanzine'. Un projecte col·laboratiu al voltant de la cultura, on la il·lustració és la seua columna vertebral. 

Noticias relacionadas

next