L'organització ecologista es concentra davant de les dependències de Medi Ambient

'Salvem La Renegà' emprén noves protestes en defensa del territori i exigeix la seua protecció

26/02/2021 - 

CASTELLÓ. Al crit de "la Renegà no es toca" o "més protecció, menys excavació" i amb el soroll de les casserolades de fons, la plataforma Salvem la Renegà ha emprés noves protestes per la represa de les obres en la zona de Torre Bellver i s'ha reunit aquest divendres enfront de les dependències de Medi Ambient de la Diputació de Castelló. I és que el grup ecologista no cessa en la seua lluita per protegir el paratge de la Renegà, pròxim a la Via Verda que uneix Orpesa i Benicàssim, i que és considerat Lloc d'Importància Comunitària (LIC).

Al voltant d'una desena de representants de l'organització han acudit a la delegació de la institució provincial, situada en l'Avinguda Vall d'Uixó de la capital de la Plana, per a mostrar el seu absolut rebuig a les obres que s'estan duent a terme des del mes de març passat i que s'han reiniciat ara. Les protestes i les denúncies de Salvem la Renegà es van iniciar quan l'empresa Costa Bellver va començar les obres d'un futur centre d'interpretació marí del Mediterrani al març del 2020. A més, tal com indiquen des de la plataforma "les llicències per a escometre les obres li les van atorgar el passat dia 20 gener de 2021, així que totes les actuacions dutes a terme abans s'estaven fent de manera irregular".Salvem la Renegà ha alçat la veu per a demanar a l'alcaldessa d'Orpesa, María Jiménez -que també és diputada provincial de Medi Natural-, una vertadera protecció per a la zona i que es declare paratge protegit. A més, l'organització ecologista incideix en la necessitat de modificar el Pla General d'Ordenació Urbana d'Oropesa (PGOU), que data de 1982. "Estan sobreexplotant el territori i estan venent el centre d'interpretació com una cosa ecologista, però el que ve després és un projecte amb noves vivendes i hotels de luxe que destrossaran la zona", denúncia Irma Belenguer, membre de la plataforma.

El grup ja va denunciar aquestes actuacions davant el Seprona de la Guàrdia Civil i la denúncia es troba ara en mans de la Fiscalia. Salvem la Renegà insisteix que seguiran avant amb més protestes per a "fer-se sentir" perquè "al final açò és qüestió de voluntat política i sobre tot també de mobilització de la ciutadania, perquè no és cert que no es puga fer res, sempre es pot fer alguna cosa", conclouen.

Noticias relacionadas

next