de l'ajuntament de castelló

'La Taca Negra', un còmic per a prevenir la ludopatia entre la joventut

12/02/2021 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria Plurilingüisme i Foment del Valencià, ha publicat La Taca Negra, un còmic que explica la història d’un adolescent que cau en l’addicció del joc. El projecte surt, segons esmenten fonts institucionals, com una acció per a prevenir la ludopatia i les addiccions digitals entre la joventut, "un fenomen que s’ha estés considerablement durant els últims temps". 

En aquest sentit, el regidor de Plurilingüisme i Foment del Valencià, Francesc Mezquita, s’ha adreçat als equips directius dels centres de secundària per presentar els materials que facilitarà el consistori i demanar-los implicació en aquesta campanya. “Amb el còmic volem conscienciar i alertar sobre el perillós món de les apostes i de les facilitats de guanyar diners amb aquestes” ha explicat l’edil. 

Així mateix, Mezquita ha informat sobre “la necessitat de fomentar una sèrie de valors entre l’alumnat i les mesures que hem de prendre per evitar caure en aquest món”. En eixe sentit, el regidor ha agrait “la col·laboració dels centres per a que el missatge arribe a l’alumnat més sensible a aquest problema, una tasca que el professorat porta a terme en un curs molt complicat com és aquest com a conseqüència de la pandèmia”. 

El còmic La Taca Negra és una eina pedagògica pel professorat a l’hora d'introduir a les aules el tema de la ludopatia. Han col·laborat la Conselleria d’Educació i Cultura, l’associació Patim i ha estat editat per Editorial Safrà. 

La ludopatia entre els adolescents

Segons l'Observatori Espanyol contra les Addiccions i les Drogues en un informe de 2020, prop d’un 5% d’adolescents té perill de caure en la ludopatia. Les característiques de desenvolupament cognitiu, emocional i social dels i les adolescents els converteixen en un grup de la població especialment sensible a patir addiccions vinculades al joc, un perill que s’agreuja amb les noves tecnologies. 

Cal recordar que el parlament valencià va aprovar la nova llei contra la ludopatia l’any 2020. El govern de la Generalitat ha restringit les màquines de joc en els bars, així com limitar l’obertura de nous locals destinats als jocs d’atzar. Els locals de joc, a més, han d’informar dels perills de la ludopatia des de l’aprovació de dita llei.

Noticias relacionadas

next