el 27 de novembre

Borriana posa sobre l'escenari la desconeguda vida de Federico García Lorca 

24/11/2020 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de Borriana, amb la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura i la mostra Reclam de la Universitat Jaume I, ha programat per al pròxim divendres 27 de novembre, a les 20 h al Teatre Payà, l'obra Federico. Función sin título de la companyia valenciana L'Últim Toc Teatre.

Margarita Xirgu i Federico García Lorca protagonitzaran una història que mescla ficció i realitat, allò que molt poca gent sap sobre el poeta. Tothom coneix a Lorca i la seua obra literària universal, però són poques les persones que van conéixer a "Federico": aquella persona de parlar atropellat, cascabelero, magnètic i irresistible que compaginava la seua alegria de xiquet gran amb capítols vitals ennegrits per la seua obsessió per la mort i l'amor no correspost. 

En aquesta ocasió, vuitanta-dos anys després del seu assassinat, Federico decideix parlar: "Ya que no me disteis una tumba, prestadme un escenario para contarlo todo." Per això gaudirà de l'ajuda de la Xirgu que, amb música en directe, cançons i reflexions, no exemptes d'humor, ens traslladarà al món oníric, literari, personal i vital del poeta granadí.

Es recorrerà la seua vida, a més, a través de cinc dels seus "amants": Salvador Dalí, Emilio Aladrén, Eduardo Rodríguez Valdivieso, Rafael Rodríguez Rapún i Juan Ramírez de Lucas. Cinc persones que van fer brollar en el poeta la inspiració i sentiment necessaris per a crear els seus textos on l'amor, el desencantament, la passió, la mort, la comèdia i el desig són omnipresents.

Esta producció de L'Últim toc teatre està interpretada per Emili Chaqués en el paper de Federico García Lorca i Paula Santana com a Margarita Xirgu, i dirigida per Joan Miquel Reig amb dramatúrgia de Carles Montoliu i Emili Chaqués.

Noticias relacionadas

next