El festival avança els concerts per a ajustar-se a la normativa de la generalitat

El Feslloc resisteix davant les noves mesures

10/07/2021 - 

CASTELLÓ. Les restriccions aprovades pel govern valencià aquest dijous per a frenar aquesta nova ona de contagis per la covid-19 li ha arribat al Festival Feslloc amb un marge de tot just 24 hores del seu inici. I això li ha obligat a reinventar-se en temps rècord. La cita, que va començar aquest divendres en la localitat castellonenca de Benlloc i que es prolongarà durant el dissabte, és una de les primeres del sector dels festivals a sotmetre's a la lupa d'aquest nou context de retallades en horaris, aforaments i mobilitat per a esdeveniments culturals.

El festival va decidir avançar els seus concerts una hora i mitja. Pel que les actuacions van començar a les sis de la vesprada en el camp de futbol del municipi amb la banda de hip-hop castellonenca Blackfang. Seguidament va ser el torn del grup de ska-jazz valencià The Dance Crashers. Xavi Sarrià també es va pujar aquest divendres a l'escenari del Feslloc amb el seu espectacle No s’apaguin els estreles, un homenatge al llegat de lluita inesgotable. Una vegada entrada la nit, va arribar el moment de El Diluvi, que van defensar al Feslloc el seu últim treball Junteu-vós, una revolució del seu ja conegut folk festiu, ara més arriscat, amb lletres que apel·len a la construcció de la col·lectivitat, a ajudar-es mútuament i al clàssic junteu-vós d’Ovidi Montllor. I per a acabar la nit, el grup de la Plana Baixa, Malparlat, va presentar el seu directe amb nou persones damunt l'escenari del festiva i lletres conscients i identitàries, que barregen de forma intel·ligent l’humor i la crítica sociopolítica sobre gran varietat de ritmes i sons.

L'avançament de l'hora dels concerts i una lleugera retallada en la durada d'alguns dels espectacles va permetre baixar el teló a les 00.30 hores, i no a les dues de la matinada, com estava previst abans de l'anunci del Consell. Aquest és el tercer ‘reformateig’ que sofreix el Feslloc al llarg del procés de preparació de l'edició 2021, que té un aforament màxim de 2.000 persones diàries, entre les quals s'inclou l'equip de professionals del festival. Per tant, els nous requisits pel que fa als aforaments, no han afectat la cita musical, “perquè ja havíem decidit restringir el número de públic molt per sota del que estava permès”, indiquen des de l'organització.

Els assistents han gaudit de la música en directe asseguts en taules de deu persones, des de les quals han pogut demanar les seves consumicions a través d'un servei de bar in situ habilitat per a evitar cues. No obstant això, també s'ha pogut demanar en barra. La mascareta ha estat obligatòria en tot moment excepte per a menjar i beure “i sempre asseguts en taula”, recorden els organitzadors, que demanen als assistents “ajustar-se als desplaçaments estrictament necessaris pel recinte”.

Jonatan Penalba, Feliu Ventura, Tito Pontet, Zoo i Maluks perfilen el cartell d'aquest dissabte. El festival ha arriba a la seva XV edició resistint i “superant la pandèmia” sota el lema Feslloc, 15 anys de revoltes i “defensant la música en valencià i la cultura segura i necessària”, sostenen els seus promotors.

Noticias relacionadas

next