Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

de Lois Patiño

El Paranimf acull 'Lúa vermella', el drama d'un poble gallec on sols la natura sembla viva

21/01/2021 - 

CASTELLÓ. El Paranimf de la Universitat Jaume I no atura les seus projeccions que continuaran els dies 23 i 24 de gener amb la pel·lícula Lúa vermella de Lois Patiñonominada com a Millor Documental als Premis Feroz 2020, dins del cicle 'Nou cinema'. La sessió serà a les 17 hores, atès que tots els espectacles del Paranimf han modificat els seus horaris de programació per a adaptar-se a les noves mesures de contenció per la COVID-19. 

Lúa vermella és un llargmetratge, entre la ficció i el documental, que narra la vida d'un poble de la costa gallega on el temps pareix haver-se aturat. Totes les persones estan paralitzades encara que les seues veus es poden sentir: parlen de fantasmes, bruixes i monstres. Però mentre el poble roman immòbil i inalterable, la natura és la que sembla estar viva. I més ho estarà quan apleguen tres dones a la reserca de Rubio, un mariner de poble que ha desaparegut en el mar. 

El cicle 'Nou cinema' continuarà els dies 13 i 14 de febrer amb El año del descubrimiento, dirigida per Luis López Carrasco, gran premi del jurat en el Festival de Sevilla 2020 i premi a millor pel·lícula en el Festival de Mar del Plata 2020; i Beginning, òpera prima de la directora georgiana Dea Kukumbegashvili, premi a millor pel·lícula, direcció, guió i actriu en el Festival de Sant Sebastià 2020, el 27 i 28 de març.

Noticias relacionadas

next