de Lois Patiño

El Paranimf acull 'Lúa vermella', el drama d'un poble gallec on sols la natura sembla viva

21/01/2021 - 

CASTELLÓ. El Paranimf de la Universitat Jaume I no atura les seus projeccions que continuaran els dies 23 i 24 de gener amb la pel·lícula Lúa vermella de Lois Patiñonominada com a Millor Documental als Premis Feroz 2020, dins del cicle 'Nou cinema'. La sessió serà a les 17 hores, atès que tots els espectacles del Paranimf han modificat els seus horaris de programació per a adaptar-se a les noves mesures de contenció per la COVID-19. 

Lúa vermella és un llargmetratge, entre la ficció i el documental, que narra la vida d'un poble de la costa gallega on el temps pareix haver-se aturat. Totes les persones estan paralitzades encara que les seues veus es poden sentir: parlen de fantasmes, bruixes i monstres. Però mentre el poble roman immòbil i inalterable, la natura és la que sembla estar viva. I més ho estarà quan apleguen tres dones a la reserca de Rubio, un mariner de poble que ha desaparegut en el mar. 

El cicle 'Nou cinema' continuarà els dies 13 i 14 de febrer amb El año del descubrimiento, dirigida per Luis López Carrasco, gran premi del jurat en el Festival de Sevilla 2020 i premi a millor pel·lícula en el Festival de Mar del Plata 2020; i Beginning, òpera prima de la directora georgiana Dea Kukumbegashvili, premi a millor pel·lícula, direcció, guió i actriu en el Festival de Sant Sebastià 2020, el 27 i 28 de març.

Noticias relacionadas

next