L’Auditori i el principal sumen més de 10.000 reserves de centres educatius

La programació infantil es consolida com una proposta en auge dins de Castelló

4/11/2019 - 

CASTELLÓ. L’aposta cultural i didàctica de l’Institut Valencià de Cultura a Castelló d’aquesta temporada 2019 2020 ja supera les 14.200 reserves de xiquets i xiquetes en tres dels quatre espais que conformen el contenidor cultural  del IVC a la capital de la Plana.

L’Auditori i el Teatre Principal de Castelló sumen en octubre 10.352 reserves de centres educatius, més del doble que tota la temporada passada, segons expliquen des de l’IVC. A aquesta xifra cal sumar els més de 3.000 xiquets i xiquetes inscrits en les activitats didàctiques del Museu de Belles Arts d’aquest últim trimestre de l’any.

L’alumnat que gaudirà dels espectacles a l’Auditori i al Teatre Principal aquesta nova temprada prové de 61 escoles i instituts. La majoria són de Castelló, però també n’hi ha d’altres 13 municipis: l’Alcora, Alcossebre, Almassora, les Alqueries, Benicàssim, Borriana, Figueroles, la Salzadella, Nules, Tírig, Vall d’Alba, la Vall d’Uixó i Xert.

La nova temporada de l’IVC que ha arrancat amb el lema Tria cultura!, preveu que l’afluència de públic escolar augmente de manera important al llarg de la temporada en tots els espais gràcies a la programació didàctica i pel públic familiar que s’ha fet amb la intenció d’oferir “experiències enriquidores als joves i menuts”, subratlla el conseller Vicent Marzà. “Volem atraure públic infantil i familiar, i per això continuem intensificant la nostra programació en aquest sentit”, hi afig el responsable de Cultura de la Generalitat.

Activitats per al públic familiar als museus

L’oferta expositiva i didàctica dels dos museus, Museu de Belles Arts i Espai d’Art Contemporani de Castelló, està plena de tallers familiars. Així, al Pati d’Etnologia i al vestíbul del museu podrem trobar el contacontes Històries a cau d’orella, l’espai de joc interactiu Play Cube o l’activitat musical de 0 a 3 anys Mus’n’ babies.

Foto: CARLOS PASCUAL 
Paral·lelament, dels 39 espectacles que acollirà aquesta temporada el Teatre Principal de Castelló, huit d’aquests estan pensats per a públic infantil i familiar. Només entre octubre i desembre el Principal compta amb tres espectacles orientats al públic infantil: Biblioteca de cuerdas y nudos, de J. A. Portillo; Sabates noves, del vinarossenc Tian Gumbau, i Peregrinos, d’El Pavón Teatro Kamikaze.

A l’Auditori, de les 74 activitats en cartell per a aquesta temporada, 22 són propostes familiars i didàctiques. Entre aquestes es reeditaran els exitosos tallers Amb bombo i platerets, per a embarassades i nadons que tenen fins a 6 mesos. També hi destaquen aquest trimestre els concerts per a públic familiar Mi primer Vivaldi, produït i dirigit pel violinista Ara Malikian; Desconchertantes, dels Violincheli Brothers Pablo i Alejandro Turlo, i Los viajes de Gulliver, de Lina Tur Bonet, o el taller Els videojocs i la música, dirigit a joves a partir de 15 anys.

Programació a l'Auditori i al Teatre Principal

Als dos espais on l’assistència es regula per entrada, a l’Auditori i al Teatre Principal, set de cada deu exhibicions programades per al públic escolar d’aquesta temporada que acaba al maig de 2020 ja han penjat el cartell de complet, i s’ha incrementat el nombre d’actuacions per a poder atendre la demanda.

On sobretot s’espera més afluència d’escolars és tant al Museu de Belles Arts com a l’Espai d’Art Contemporani de Castelló: “Per a ambdós espais culturals encara es prompte per avançar xifres perquè totes les activitats didàctiques són gratuïtes, per la qual cosa no suposen, per part del professorat, una dificultat per a programar i organitzar les seues visites més avant”, explica el delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes.

Noticias relacionadas

next