la programació del centre inclou dansa, tallers i exposicions

L'escriptora Sara Mesa obri el club de cultura 'Intercanvis' del Museu de Belles Arts

16/04/2021 - 

CASTELLÓ. Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura a Castelló, ha decidit ampliar i "reforçar" les activitats culturals al Museu de Belles Arts de Castelló. Una oferta on destaquen propostes com els concerts de Les Arts al Belles Arts, una completa programació infantil o el nou club de cultura ‘Intercanvis’ que "permetrà trobades culturals amb figures com Sara Mesa o Niño de Elche durant les pròximes setmanes”, tal com ha esmentat el delegat de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes.

El club de cultura arranca amb Sara Mesa

El Museu de Belles Arts de Castelló incorpora a partir del pròxim dimarts a les 19.30 una de les novetats de la programació d’aquest trimestre, ‘Intercanvis’. El nou club de cultura ens ofereix l’oportunitat de conéixer en primera persona escriptors, artistes, editors, cantants o filòsofs, entre d’altres. El cicle, que està coordinat pel periodista Eric Gras, s'estrena aquest dimarts 20 d’abril amb l’escriptora Sara Mesa.

Mesa és una guardonada autora de relats i novel·les. En Anagrama ha publicat ‘Cuatro por cuatro’ (finalista del Premi Herralde de Novel·la); ‘Cicatriz’ (Premi El Ojo Crítico de Narrativa i elegit en 2015 entre els llibres de l’any per ‘El País’, ‘El Mundo’, ‘ABC’, ‘El Español’ i altres mitjans). La seua última novel·la, ‘Un amor’, ha sigut considerada per la crítica del suplement ‘El Cultural’ com la millor novel·la en espanyol de 2020. L’entrada per a aquesta trobada és gratuïta fins a completar l’aforament. 

Visites o tallers de pintura cubista al Museu

Abans de l'encontre, aquest cap de setmana el Museu acollirà diferents activitats dirigides a tota mena de públic. Per una banda, dins de l’àmplia programació infantil, el Belles Arts oferirà dissabte a les 11.00 una nova edició de Musoundbabies, una iniciativa que uneix els conceptes de música, museu i bebé, i consisteix a realitzar visites dinamitzades al museu i les seues exposicions temporals. 

També dirigit als menuts tindrà lloc Dibuixant abraçades. Aquesta és una proposta d’Icaedro Espacio Creativo per a l’exposició de la Col·lecció Mapfre del Museu de Belles Arts. Els inscrits a l’activitat podran participar en família de dos tallers simultanis, que en aquesta ocasió estaran dedicats a un ‘Joc de construcció cubista’ i ‘Màscares Dadà’.

A més, el Museu ofereix dissabte a partir de les 11.30 ‘LabraT’, del col·lectiu Lamajara, un taller-dansa dirigit a buscar la preparació del cos en coreografies vinculades a l’observació del treball en el camp. Ja a la vesprada, a les 18.30, tindrà lloc l’espectacle Labranza Trio, una peça de dansa creada i interpretada per Reinaldo Ribeiro, Daniel Rosado i Paloma Hurtado. 

Exposicions temporals

Així mateix, cal recordar que el Museu de Belles Arts de Castelló acull diferents exposicions temporals durant aquestes setmanes. Fins al 15 de juny es pot visitar l’exposició Dibujar la Modernidad (1864-1968), de Fundación Mapfre, i aquest mes es pot gaudir dels últims dies de Prohibit fixar cartells REA i Obra gràfica de la Diputació Provincial de Castelló.

Noticias relacionadas

next