dissabte 29 de juny a borriana

Quan la festa i la lluita feminista van de la mà: així és el Tremenda Fem Fest

28/06/2019 - 

CASTELLÓ. Els carrers de Borriana seran testimoni de què les coses es poden fer d'altra manera. Perquè quan el respecte, la cultura i la diversió van unides de la mà tot és possible. I així ho demostren les dones del Tremenda Fem Fest, regalant a la província un festival tan bonic com necessari i que, amb el pas dels anys, ha aconseguit fer-se un nom dins de la indústria festivalera, portant sempre per bandera valors tan importants com són feminisme, sororitat o inclusió.

Aquest festival, que enguany celebra la seua quarta edició, naix de la necessitat d'un grup d'amigues d'acabar amb la invisibilitat que pateix el gènere femení al món musical i, d'aquesta manera, crear un espai on les dones deixen d'ocupar un segon pla i siguen les vertaderes protagonistes.

 La jornada, que tindrà lloc aquest dissabte 29 de juny, començarà a les 11:00 amb un taller de Shibari (art japonés de lligam eròtic) no mixte al casal popular de Borriana La Centraleta. "Amb aquesta activitat volem reivindicar la sexualitat fora de l'heteronormativitat" expressa a Castellón Plaza una de les tremendes organitzadores, i que, a més, ha tingut una gran acollida per part del públic, ja que les places eren limitades i ha hagut moltes dones interessades a participar. Seguidament, a les 11:30, des de l'equip de Stop Gordofobia, Carme Godino presentarà el seu fanzine Gordofòbia; Una qüestió de pes.

La festa continuarà a les 12:30, amb un vermut i begudes sense alcohol, mentre la rapera vila-realenca Maria Lifri amenitza la jornada amb Boom bap i ritmes 808. Seguidament, per a omplir la panxa, tindrà lloc una fideuà vegana i una mini-fira feminista on les assistents podran comprar tota classe de merchandising; com per exemple ventalls amb el logo del Tremenda Fem Fest. A més, hi haurà un espai per a xiquetes i xiquets, on l'associació Almassora Jove Alternativa entretindrà a les més menudes amb activitats i jocs infantils.

A la vesprada, el festival es traslladarà fins al Naraniga Platja i també ho farà la companyia de teatre granadina Las Mamarrachas, que afegiran un punt d'humor amb Reflexiones de mujeres al borde del abismo. I com en tot festival la música no pot faltar, els grups Muriel Finsters, Patata i Bleda, Wake up Candela, Satélite, DJ Set Mila i Tremenda Punxadiscos aportaran el seu ritme a la vesprada i nit del festival feminista. D'altra banda, també hi haurà un espai infantil a càrrec de Bolimini Art i Educació.

Així mateix, seguint els principis en els quals aflora el festival, el seu preu és lliure i cadascuna de les persones que vulga participar pot aportar la quantitat que considere. "En ser un festival autogestionat la majoria d'artistes no cobren, nosaltres els paguem l'allotjament, el transport i la manutenció" expliquen des de l'organització de l'esdeveniment.

I és que, a pesar que Castelló és coneguda per l'abundància de festivals, el Tremenda Fem Fest és l'únic festival de caràcter feminista de la província i no rep cap subvenció per part de les institucions. Les organitzadores destaquen que l'única ajuda externa que han rebut ha estat gràcies al Women Play Beatles; un concert feminista i solidari celebrat el passat mes de maig que ha destinat part dels seus beneficis al festival castellonenc.

Així, el Tremenda s'alça com un espai segur per a totes, on gaudir i lluitar contra la masculinització i el masclisme, potenciant la sororitat i la seguretat, convertint-se "en un gran Punt Violeta què, per desgràcia, és tan necessari en espais festius amb molta afluència de gent".

Noticias relacionadas

next