Hoy es 15 de abril y se habla de cd castellón fue uji ITC-AICE victoria plc MINISO retail

aquest dimarts

Akamus i la violinista Isabelle Faust porten les obres de Bach a l'Auditori de Castelló 

2/03/2020 - 

CASTELLÓ. L'Auditori de Castelló acull aquest dimarts el concert de L’Akademie für Alte Musik Berlin (Akamus) amb l’actuació solista de la violinista alemanya Isabelle Faust.

L’Akademie für Alte Musik Berlin (Akamus) va ser fundada en 1982 a Berlín. Des del començament, s’ha convertit en una de les orquestres de cambra més importants del món en instruments d’època i té una història d’èxit sense precedents. Des de Nova York a Tòquio, Londres o Buenos Aires, Akamus és una convidada que apareix regularment en els llocs més importants d’Europa, i internacionalment ha recorregut països i continents com ara els Estats Units i Àsia.

Akamus s’ha establit com un dels pilars de l’escena cultural de Berlín, després de posseir la seua pròpia sèrie de concerts al Konzerthaus Berlin durant més de trenta anys i haver col·laborat amb la Staatsoper Berlin en el seu repertori barroc des de 1994. A més, el grup ha tingut la seua pròpia sèrie de concerts al Prinzregententheater de Munic des de 2012.

Amb prop de cent concerts anuals, Akamus es presenta en diverses formacions, des de música de cambra fins a repertori simfònic. A més de treballar amb directors convidats, l’orquestra sovint és dirigida per un dels seus tres concertinos: Bernhard Forck, Georg Kallweit o Stephan Mai.

 
El grup té una associació especialment estreta i duradora amb René Jacobs. La seua passió mútua per explorar nous camins l’ha portat al redescobriment i la nova interpretació de moltes òperes i oratoris, amb gran èxit entre la crítica internacional.

Col·laboracions amb artistes de renom

La col·laboració d’Akamus amb RIAS Kammerchor Berlin ha produït moltes gravacions. A més, el grup manté una col·laboració estreta amb el Cor Bavarés de Ràdio. Els convidats habituals inclouen solistes de renom internacional com Isabelle Faust, Kit Armstrong, Alexander Melnikov, Anna Prohaska, Werner Güra, Michael Volle i Bejun Mehta. Juntament amb la companyia de ball Sasha Waltz & Guests, Akamus ha realitzat produccions exitoses com Dido & Aeneas (música de Henry Purcell) i Medea (música de Pascal Dusapin).

Les seues gravacions han guanyat premis Grammy, Diapason d’Or, Cannes Classical, Gramophone, Edison, MIDEM Classical, Choc de l’année i Jahrespreis der Deutschen Schallplattenkritik. En 2006, Akamus va rebre el Premi Telemann de Magdeburg i en 2014 tant la Medalla Bach com l’Echo Klassik.

Juntament amb Akamus, actuarà com a violí solista la violinista alemanya Isabelle Faust. Si alguna cosa caracteritza aquesta violinista és el seu inconformisme, el seu rebuig a una carrera concertística convencional i la seua fidelitat a músics i grups amb els quals li agrada col·laborar assíduament, com és el cas d’Akamus. En els últims anys de la seua vida va ser la violinista de capçalera de Claudio Abbado, la mort del qual va impedir que gravaren, com tenien projectat, els concerts per a violí de Mozart.

Noticias relacionadas

next