Benicarló reivindica el 8 de març però amb una programació principalment en línia

2/03/2021 - 

CASTELLÓ. La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives de l'Ajuntament de Benicarló, Gemma Cerdà, ha presentat la programació amb motiu del Dia Internacional de les Dones que es commemora el 8 de març i que enguany està marcada per la pandèmia de la covid-19 i serà pràcticament en línia. 

A pesar de les circumstàncies actuals, Cerdà ha remarcat que "aquest any és més necessari que mai lluitar pels drets de les dones, perquè la pandèmia ha reforçat les desigualtats i les vulnerabilitats i els drets assolits al llarg dels anys estan en perill de retrocés".

La programació començarà dijous 4 de març amb el seminari web Taula redona 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, a càrrec de l’Institut Valencià de les Dones. Divendres 5, Pamela Palenciano impartirà la ponència teatral en línia Desfilant les violències masclistes per a l’alumnat de 4t d’ESO dels centres educatius, i posteriorment es publicarà al canal de YouTube de l’Ajuntament. A més, des de divendres i fins dilluns, la façana de l’Ajuntament estarà il·luminada de color morat.

Un altre vídeo protagonista de la programació serà el que es difondrà el mateix dia 8 a les xarxes socials de l’Ajuntament i que servirà com a acte institucional del Dia Internacional de les Dones, i comptarà amb la participació dels representats polítics i de l’alumnat de l’IES Ramon Cid, l’IES Joan Coromines, La Salle, el Centre Integrat Públic de Formació Professional i el Centre Ocupacional IVASS El Maestrat.

Dimecres 17 tindrà lloc un col·loqui en línia al voltant del llibre Teixir feminismes: memòria, comunitat i territori i de L’Horitzontal, un projecte comunitari des de les cures i els afectes, a càrrec de les seues autores Mar Català Sanchis i Anna Muñoz i Gil, que també es publicarà al canal de YouTube de l’Ajuntament. Dijous 25 s’ha programat el vídeo fòrum Treballem el gènere, que consisteix en el visionat d’un curt al voltant de les relacions afectivosexuals i debat en línia, a càrrec d’Art de Calaix. Aquesta activitat està destinada a persones entre 16 i 30 anys, i cal inscripció prèvia.

 Respecte de la Volta a Peu per la Igualtat, enguany serà en línia i cadascú decidirà quan i on fer-la. Les persones que vulguen participar només han d’inscriure’s a través del web

Noticias relacionadas

next