premiada per la pel·lícula 'Tota una vida'

Benicarló nomena a la cineasta Marta Romero com a Persona Destacada de 2023

31/07/2023 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de Benicarló ha acordat proposar la cineasta Marta Romero Coll com a Persona Destacada en l’Àmbit de l’Acció Social de l’any 2023, en reconeixement al seu treball artístic, on reflecteix les diferents realitats socials i on mostra sempre una sensibilitat especial cap a la gent gran.

Marta Romero és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona i treballa com a directora, realitzadora audiovisual, càmera i muntadora en tot tipus de projectes (dansa, cinema, teatre, comercials, etc). De la seua trajectòria, destaquen dos projectes de cinema molt personals: Facunda, un curtmetratge nominat als Premis Gaudí 2022 que relata el caràcter i les maneres de la seua tia àvia Facunda; i la pel·lícula Tota una vida, la que més visibilitat li ha donat i que ha aconseguit nombrosos premis i nominacions.

Estrenada el passat 26 de maig, el documental retrata al llarg de 12 anys de filmacions i enregistraments domèstics l’emotiva història d’amor dels seus avis Paco i Trini que, després de 60 anys junts, s’han d’enfrontar a la malaltia de l’alzheimer.

Marta Romero ha participat també en altres projectes, com la webserie dirigida al costat d’un altre benicarlando, Andrea Segarra, Barbitúrica Burlesque (2014), premiada en el Festival de Cinema de Saragossa i en el Festival Internacional de Cinema de València.

Des de 2015 també col·labora en la realització de campanyes publicitàries amb entitats socials, com és el cas d’Amics de la Gent Gran de Catalunya, que treballa per millorar l’acompanyament de les persones majors; Rebobinart, una entitat cultural especialitzada en el desenvolupament de projectes d’art urbà que lluita per alliberar espais de creativitat per a artistes urbans; o Polseres Candela, que s’esforça per aconseguir fons per a la investigació del càncer infantil.

Marta Romero, ja siga a través del cinema o d’altres disciplines, aprofita el seu treball com a element divulgador de la diversitat de la societat i de les seues problemàtiques, i és per això que el Consell de Benestar Social ha proposat el seu reconeixement com a Persona Destacada en l’Àmbit de l’Acció Social

Noticias relacionadas

next