la federació indica que suposa una reducció de més de 40 aules d'infantil i primària

Fampa Castelló Penyagolosa denuncia "retallades" en el nou arranjament escolar per al curs 2024-25

14/05/2024 - 

CASTELLÓ. La Fampa Castelló Penyagolosa denuncia les alarmants retallades que presenta la proposta d'arranjament escolar per al pròxim curs acadèmic 2024-2025 a la Comunitat Valenciana. Aquesta proposta implica una reducció dràstica de més de 200 aules d'Educació Infantil i Primària i aules UECO en tot el territori, afectant greument l'educació pública.

"Una realitat dolorosa es repeteix de manera insistent: les retallades sempre cauen sobre l'escola pública, mentre que els centres concertats semblen romandre immunes als efectes econòmics. Aquest desequilibri perpetua una situació injusta i insostenible, deixant l'escola pública en una posició de vulnerabilitat constant", han assenyalat.

En el cas concret de la província de Castelló, les xifres són "alarmants". S'han suprimit una aula UECO, quatre aules d'Educació Infantil de primer cicle, 16 aules de segon cicle i 22 aules d'Educació Primària a centres escolars d’Alcora, Almassora, Bejís, Benassal, Benicarló, Borriana, Borriol, Castelló de la Plana, Catí, Cinctorres, Cortes de Arenoso, Eslida, Forcall, Geldo, Jérica, La Jana, La Llosa, Moncofa, Morella, Onda, Orpesa, Rossell, La Salzadella, La Serra Engarcerán, Sot de Ferrer, Torreblanca, Traiguera, La Vall d'Uixó, Vilanova d'Alcolea, La Vilavella i Vinaròs.

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació subratlla que l'arranjament escolar per al pròxim curs 2024-2025 en Infantil, Primària i aules UECO remés als ajuntaments aquesta setmana és "provisional", per la qual cosa encara està obert a modificacions. Així doncs, des de la federació animen a les famílies dels centres afectats a "presentar al·legacions als consells escolars municipals fins al 21 de maig i a secundar la vaga del 23 de maig, que entre altres punts tractarà aquesta qüestió".

Des de la Fampa Castelló Penyagolosa tenen pendent "contactar amb les AMPA dels centres afectats per portar un seguiment de la situació i, si correspon, ajudar aquelles que desitgen presentar eixes al·legacions".

Noticias relacionadas

next