la ‘Simfonia núm. 2’ de Mahler

L'Auditori acull un multitudinari concert amb l'Orquestra de la Comunitat i el Cor de la Generalitat

9/02/2023 - 

CASTELLÓ. Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest dissabte 11 de febrer a les 19.30 hores a l’Auditori de Castelló el concert de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i el Cor de la Generalitat amb la ‘Simfonia núm.2’ de Mahler.

“Viurem un dels grans moments musicals d’aquest trimestre amb prop de 200 músics i cantants a l’escenari de l’Auditori de Castelló amb la interpretació d’una de les grans obres de Mahler, la ‘Simfonia núm. 2’”, ha destacat el delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, que ha agraït al públic la seua resposta perquè “el ritme de venda d’entrades ens assegura pràcticament un ple absolut, i això ens complau enormement”.

L’Auditori de Castelló es prepara per a rebre el segon dels concerts de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana d’aquest trimestre inclòs en l’abonament d’hivern. Ho farà acompanyat pel Cor de la Generalitat amb la ‘Simfonia núm. 2’, ‘Resurrecció’, de Mahler. Aquesta és una partitura de dimensions colossals, tant en duració com en disposició d’efectius orquestrals i vocals. Requereix, per exemple, deu trompes i un mínim de huit trompetes en els metalls, set percussionistes, tota la corda que siga possible i un cor mixt enorme junt amb dos solistes: soprano i contralt. El director James Gaffigan ha dirigit quasi totes les simfonies de Mahler i la seua versió de la segona a la basílica de Saint-Denis el 2014 amb l’Orquestra Nacional de França “ha quedat en la memòria”, segons va publicar ‘Le Monde’, després del titular “Gaffigan ressuscita Mahler en Saint-Denis”.

Música per a la reflexió, sobre la vida, la mort i l’esperança de la resurrecció, expressada en intensos contrastos i passatges d’una tendresa paorosa, amb les veus de Sydney Mancasola i Jamie Barton.

L’Orquestra de la Comunitat Valenciana tancarà la seua presència a Castelló aquest trimestre el pròxim 25 de març, sota la direcció d’Antonello Manacorda i un programa format per peces de Debussy i Berlioz.

Espectacle familiar amb 'String Jukebox'

La programació de l’Auditori de Castelló continua al llarg del cap de setmana amb la proposta familiar d’Aupa Strings, amb l’espectacle ‘String Jukebox’. El diumenge 12 de febrer a les 18.00 hores tindrà lloc aquest espectacle de teatre i música clàssica amb violí, viola i violoncel, però que també és ‘rock’, ‘funk’, ‘jazz’, ‘reggae’, humor, espontaneïtat, improvisació, percussió amb el cos i poesies rapejades sobre una base de barroc–hip-hop. Amb la música original composta per Aupa Strings i relectures creatives dels estils més representatius de la història de la música, és un concert teatralitzat en el qual el joc permet crear música que traspassa les èpoques, els estils i les etiquetes.

Noticias relacionadas

next