adaptació de 'Júlia'

L'obra d'Isabel-Clara Simó puja al Teatre Principal de Castelló 

2/12/2021 - 

CASTELLÓ. El Teatre Principal de Castelló acull aquest cap de setmana Júlia, una producció de la companyia alcoiana La Dependent basada en la novel·la de l’escriptora Isabel-Clara Simó.   

Júlia és, segurament, l’obra més emblemàtica de l’escriptora i periodista alcoiana i un veritable clàssic de la literatura valenciana contemporània, traduïda i reeditada des que es va publicar en 1983 fins hui. L'obra està emmarcada en l’època de la Revolució del Petroli d’Alcoi l’any 1973 i posteriors. La novel·la, un imprescindible de la literatura valenciana, permet visitar en un relat de ficció un moment històric, transcendental per a la història d’Alcoi. 

El centre de la història en tot moment és Júlia, que ha d’enfrontar-se a greus debats ètics per a passar d’obrera a senyora. Es convertirà en senyora, però haurà de pagar un preu molt alt.

L’adaptació del text per a l’escena i la direcció de l’espectacle són de Gemma Miralles, i està interpretat per un repartiment d’onze actors i actrius: Marta Chiner, Manuel Climent, Vicent Domingo, Joan Gadea, Joan Manuel Gurillo, Manuel Maestro, Pilar Martínez, Pepa Miralles, Glòria Roman, Robert Roig i Pau Vercher.

Les entrades per a aquesta representació tenen un preu d’entre 3 i 20 euros. Així mateix, es pot obtindre un descompte del 50 % gràcies a Entrada i +. Cal recordar que, quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC, s’obté un tiquet que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló, entrades amb un descompte de fins al 50 %. 

Berlanga a Peníscola

L’Institut Valencià de Cultura continua amb la programació regular al Palau de Congressos de Peníscola, que va començar el passat mes d’octubre i que ofereix teatre, música o cine durant tota la temporada. Aquest diumenge 5 i dimecres 8 de desembre prossegueix la celebració de l’any del centenari del naixement del director valencià Luis García Berlanga. El cine serà el protagonista amb la projecció de Plácido i Los jueves, milagro

Noticias relacionadas

next