el pianista juan cortés actua a l'auditori

L'Orquestra de Viena ofereix un concert a Castelló amb obres de Weinberg, Mendelssohn i Schubert 

11/05/2022 - 

CASTELLÓ. Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest dijous 12 de maig, a les 19.30 hores, una de les grans orquestres europees de l’actualitat com és l’Orquestra de Cambra de Viena. És l’agrupació de referència de la que possiblement siga la ciutat més musical d’Europa, la capital austríaca.

“Tenim la sort de poder rebre aquesta setmana a l’Auditori una de les orquestres de cambra europees més importants2 ha assenyalat el delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, qui ha destacat que “a més comptarem amb la jove violinista japonesa Rino Yoshimoto que s’ha convertit en poc de temps en una de les revelacions internacionals d’aquest instrument”.

Fundada l’any 1946 pel director Carlo Zecchi, la reputació internacional de l’Orquestra de Cambra de Viena està documentada per gires mundials i les seues aparicions regulars a les principals ciutats europees. La important llista de directors, solistes i cantants amb els quals ha col·laborat també ho demostra.

El programa del concert a l’Auditori de Castelló, que dirigirà Ludwig Müller, está format per peces de Weinberg, Mendelssohn i Franz Schubert. Comptarà amb la jove violinista Rino Yoshimoto que està reconeguda pel seu extraordinari mestratge musical. A més, és llorejada en nombrosos concursos internacionals de violí, com el Concurs Internacional de Violí Fritz Kreisler o de Pàdova. Yoshimoto toca un violí de Giuseppe Guarneri fet a Itàlia en 1697.

Piano flamenc amb Juan Cortés

D'altra banda, el cicle ‘Un món de músiques’ torna aquest divendres 13 de maig a l’Auditori de Castelló amb l’actuació del pianista flamenc Juan Cortés. L’artista castellonenc presentarà les peces de la seua nova gravació ‘Vida’ acompanyat de grans músics com el reconegut Antonio Serrano a l’harmònica.

El primer disc de Juan Cortés ‘Jurepén’ ha passat a ser un referent per al piano flamenc. Ara, amb ‘Vida’, fa un altre pas per a aconseguir que el flamenc més pur es transmeta entre les tecles blanques i negres del seu instrument.

Cortés estarà acompanyat per la veu de Montse Cortés, l’harmònica d’Antonio Serrano, el baix de Julián Heredia, la percussió de Paco de Mode i Sergio Martínez. 

Noticias relacionadas

next