L'esdeveniment reuneix a Madrid a les direccions generals d'Educació de la Unió Europea

Lucía Sánchez aborda els reptes del professorat en la 'Meeting for the EU Director General for School'

5/10/2023 - 

CASTELLÓ. Lucía Sánchez-Tarazaga, professora i investigadora de la Universitat Jaume I, ha participat com a experta en el «Meeting for the EU Director General for School», un esdeveniment que reuneix els dies 4, 5 i 6 d'octubre a Madrid als responsables de les direccions generals d'Educació de la Unió Europea, convidada pel Ministeri d'Educació i Formació Professional amb motiu de la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea. En concret, la investigadora de l'UJI ha oferit la ponència inaugural centrada en la professió docent.

Sota el títol «Teacher career. Framework of teacher professional competences», Sánchez-Tarazaga ha abordat els principals reptes que aborda el professorat des d'una perspectiva supranacional, a partir d'informes internacionals de la UNESCO, OCDE i la Unió Europea, i la seua pròpia experiència en aquest camp. De fet, recentment ha publicat dos materials que consoliden la seua trajectòria en aquesta línia d'investigació: «Els marcs de competències professionals docents. El model 9.20» (Narcea, 2023) i «El perfil competencial docent en la política educativa de la Unió Europea» (Revista d'Educació, 2023).

En la seua intervenció, ha destacat la importància que té el professorat i la seua influència en l'aprenentatge de l'alumnat i la construcció d'una ciutadania democràtica cap al bé comú. Des d'una visió internacional, ha posat de manifest alguns desafiaments comuns sobre com atraure, retindre, desenvolupar professionalment i fer costat al professorat, així com aconseguir augmentar el prestigi de la professió docent. 

Finalment, ha explicat la importància d'utilitzar els marcs de competències professionals com a eina al servei de la política educativa i algunes consideracions per al seu disseny i implementació, a nivell internacional i nacional.

Aquest esdeveniment ha comptat amb la presència de representants de la Comissió Europea, dels Estats membres de la Unió Europea i dels països de l'Associació Europea de Lliure Comerç (AELC), amb la participació de diversos ministres i ministres, autoritats educatives espanyoles, persones expertes, organitzacions de la societat civil i representants del sector públic i privat en l'àmbit de l'educació. 

Noticias relacionadas

next