nadal i any nou

Matilde Salvador o el 'Santa Claus' de Ferrer Ferran sonen a la Vall d'Uixó 

22/12/2021 - 

CASTELLÓ. Un vegada més, a les acaballes de l'any, la CIAC es reunix per celebrar l'arribada del Nadal i l'any nou. El concert d'enguany a l'Auditori de la Vall d'Uixó, programat per al 26 de desembre, conta amb la participació de l'Orquestra CIAC en la primera part i la Banda Simfònica en la segona. 

L'Orquestra interpretarà fragments de la suite i l'òpera 'Carmen' de George Bizet. Pel que fa a la Banda Simfònica, 'La marxa del rei Barbut', de Matilde Salvador. Després de sortejar problemes amb la censura, aquesta primera òpera en valencià escrita per una dona s'estrenà el 31 de març de 1943 en el Teatre Principal de Castelló, en el que va ser un esdeveniment de gran repercussió social i cultural de la localitat. 

Per finalizar el concert, 'Santa Claus' de Ferrer Ferran. Fantasia simfònica per a narrador i orquestra de vent. L'autor ha volgut narrar, literària i musicalment, tota la història de Santa Claus: ixe dia esperat per tots els xiquets, a cavall entre el 24 i 25 de desembre, quan arriba el Pare Noel a totes les cases del món per a repartir regals per a tots

Noticias relacionadas

next