el públic serà lliure de triar com gaudir

Músics de Castelló creen micro-actuacions simultànies i improvisades en el Castell Vell

19/05/2023 - 

CASTELLÓ. EL Col·lectiu d’Improvisació Musical de Castelló (CIM.CS) entra en la història del relay- els concerts múltiples d'improvisació lliure- en realitzar-ne un al paratge arqueològic del Castell Vell de Castelló de la Plana el proper dissabte, 20 de maig, a les 19h, dins de la programació amb motiu del Dia Internacional dels Museus (DIMCAS).

Nou músics, una artista visual i una ballarina encapçalaran un deambular col·lectiu per l'espai i el moment en el qual els múscis-artistes permutaran entre diverses ubicacions prefixades del paratge, per formar duets/trios i improvisar un calidoscopi canviant de micro-actuacions simultànies que el públic serà lliure per triar com gaudir.

Els artistes participants són Núria Albella (clarinet); Víctor Colomer (trombó); Josep Lluís Galiana (saxos); Jesús Gallardo (percussió); Belén García de Mateos (art visual); José Àngel Gonzàlez (veu); Amadeu Marin (guitarra); Miquel Àngel Marin (clarinet); Avelino Saavedra (percussió); Rocío Sayans (dansa) i Natsuko Sugao (trompeta).

Com diu Josep Lluís Galiana, qui va tindre la sort de participar el 2014 en una sèrie de relay organitzats en diverses ciutats espanyoles, coordinades per l’artista Wade Matthews, serà una “experiència creativa instantània i fugaç, participativa i d'autoria col·lectiva, que situa l'improvisador, també l'espectador/oient, en el camí cap a un món sonor alliberador i il·limitat”.

El punt i hora de trobada serà a l'Entrada del paratge del Castell Vell, 19h, 20 de maig del 2023.

Més sobre el 'relay'

Un relay és un concert múltiple d'improvisació lliure projectat en l'esfera pública, una celebració de l'espai i del moment en la qual participen nombrosos músics. És un acte essencialment festiu, però no per això menys seriós en el pla artístic, i una oportunitat per al públic d'experimentar la música amb una llibertat i una accessibilitat impossibles en una sala tradicional de concerts.

A una hora especificada—en aquest cas, a les 7 de la vesprada, trios de músics comencen a improvisar en diversos llocs determinats. Deu minuts més tard, s'incorpora un altre grup de participants, cadascun dels quals pot triar lliurement a quin lloc dirigir-se. Quan arriba, un dels músics que ja és allí ha d'anar-se, dirigint-se a un altre lloc on rellevarà a un altre que allí està tocant, etc.

 
Aquest procés tindrà una duració d'entre 70 i 90 minuts), de manera que la música canvia constantment a mesura que els músics arriben, toquen, i es van de cada lloc. També és possible que durant l'última mitja hora tots els músics es desplacen gradualment a un dels espais, per a així acabar l'esdeveniment tocant tots junts.

En el Relay al Castell Vell de Castelló es partirà del punt de trobada inicial (0), punt al qual es tornarà al final per a fer una última improvisació tots junts. A partir d'aqueixa primera trobada i improvisació de tot el col·lectiu, recorrerà els tres punts de trobada (1, 2 i 3) i ens mourà completant trios en cadascun dels tres punts de trobada. També podran tocar o ballar mentre es mouen d'un punt de trobada a un altre.

next