aquest dissabte 

Nostra Terra clamarà 'per un món rural viu' a Castelló contra els macroprojectes energètics

19/05/2023 - 

CASTELLÓ. Nostra Terra, l'associació contra el macroprojecte fotovoltaic Magda de les Coves de Vinromà, és una de les entitats convocades a la protesta d'aquest dissabte a Castelló contra els macroplans energètics al món rural. 

 També hi participaran la Unió, la Coordinadora Valenciana per una Ubicació Racional de les Energies Renovables, l'associació Junts per la Terra de la Vall d'Alba, la plataforma No a la MAT-Comarques de Castelló i la de Sant Mateu El Futur és Avui. 

A més, ja han confirmat la seua assistència centenars de persones provinents de localitats on el moviment ciutadà està formant noves associacions, que també mostren la seua oposició a futurs projectes de macroplantes solars i línies de MAT com per exemple Cabanes o Vilafamés, entre d'altres municipis.

El lema de la manifestació és “Per un món rural viu. Contra el colonialisme energètic i les macroplantes fotovoltaiques que destrossen el nostre territori”, i donarà inici a la Plaça de la Independència (La Farola) a les 11 del matí. El recorregut pel centre de Castelló finalitzarà a la Plaça Maria Agustina, on es durà a terme la lectura dels manifestos. La consigna és que els assistents se sumen a la “marea verda” amb peces de vestir d'aquest color.

Les centenars de pancartes de les associacions i col·lectius veïnals contra les macroplantes fotovoltaiques i la MAT se sumaran a la presència de desenes de tractors -més de trenta pel moment- d'agricultors de tota la província. En aquest aspecte, Nostra Terra aplaudeix que la Unió s'haja posicionat contra els macroprojectes energètics i que done suport a aquesta mobilització ciutadana per a exigir un futur digne per al món rural i una implantació racional de les energies renovables.


Noticias relacionadas

next