impulsat per la residència de majors i els col·legis Carlos Sarthou i Panderola

Vila-real aposta per millorar la inclusió generacional i social amb el projecte VIDA 

25/05/2024 - 

VILA-REAL. Hi ha aprenentatges en la vida que no s’aconsegueixen a les aules, ni llegint un llibre, ni tampoc acudint a cap xarrada. Hi ha lliçons que la vida dona a partir de vivències, valga la redundància, i que quedaran marcades a la memòria d’aquelles persones que les protagonitzen. 

Aquest segur que és el cas dels participants del projecte VIDA, iniciativa avalada per la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vila-real i que, en paraules del regidor Toni Marín, "és una mostra de la societat viva que representa a tota la nostra ciutat, a més de ser una mostra d’eixa nova Vila-real inclusiva i solidària del segle XXI".  

El Projecte VIDA naix de la unió de tres entitats com són la Residència i Centre de Dia Verge de Gràcia, el CEIP Carlos Sarthou i el CEE La Panderola; tres centres que tenien l'objectiu de col·laborar per a crear un projecte que ajudara a aconseguir una millora de la inclusió social i generacional, apropant la realitat social a l'alumnat, introduint valors com la solidaritat, l'empatia, la bondat, la paciència, l'amor i la vida. 

"El transcurs de les activitats programades semestralment ha aportat tant als alumnes com als nostres majors l’oportunitat de sentir el que és viure amb diversitat, establir relacions intergeneracionals, potenciar habilitats socioemocionals i evocar emocions tant arrelades al nostre cor que, amb el pas del temps, sols un xiquet o una xiqueta pot arribar a experimentar", explica Nuria Balaguer, psicòloga de la Residència Verge de Gràcia.

Aquest projecte s’ha materialitzat en una exposició fotogràfica que es pot visitar a Casa dels Mundina. La mostra ha obert les seues portes aquesta setmana amb la presència dels organitzadors, el regidor Toni Marín, diferents membres de la corporació municipal i representants dels diferents centres participants. 

next