Almenara aborda les claus per a conservar 'l'Agüelet' en la conferència de Francisco Rico

24/10/2019 - 

CASTELLÓ. L'arquitecte i enginyer Francisco Rico realitzarà aquest divendres a les 18.30 hores a la Biblioteca Municipal Joan Fuster d'Almenara una xarrada sobre el Castell  titulada Per què i per a què actuar. L'acte està organitzat per l’Associació per la Difusió i Salvaguarda del Patrimoni Cultural d’Almenara Salvem l’Agüelet, segons ha informat l'ajuntament de la localitat a través d'un comunicat.

Rico, que és màster en Patrimoni Arquitectònic, va realitzar el seu projecte final de carrera sobre el  Castell d’Almenara, per la qual cosa és un expert coneixedor de l'enclavament i la seua situació. En la seua conferència pretén explicar per què és necessària la restauració i conservació especialment de la Torre de Bivalcadim (l’Agüelet) i què és el que s'ha de realitzar per a preservar i conservar aquesta torre.

A més, donada la seua experiència laboral a l'Ajuntament de València en qüestions sobre patrimoni, també informarà dels passos administratius i normatives legals aplicables perquè les diverses administracions públiques puguen actuar sobre el patrimoni històric referit.

Finalment també anirà més enllà en la seua xarrada i proposarà actuacions i activitats posteriors a la restauració, amb l'objectiu de, d'una banda conservar  l'actuació realitzada sobre el patrimoni i per una altra dotar-la de contingut a través de rutes culturals,  activitats, visites o fins i tot convertir en un xicotet museu l'interior de les torres de l’Agüelet i l’Agüeleta.

Noticias relacionadas

next