Benicarló firmarà el conveni amb la EGM Abastos-Collet per a la seua constitució 

19/07/2021 - 

CASTELLÓ. La sol·licitud de constitució de la EGM Abastos-Collet per part de la comissió promotora és l’últim pas previ a la firma del conveni amb l’Ajuntament de Benicarló i a la constitució definitiva de l’Entitat de Gestió i Modernització, tal i com ha informat l'ajuntament en un comunicat. La creació de l’EGM suposarà millores importants per a les empreses que s’ubiquen actualment i a més serà un atractiu afegit per a les que vulguen ubicar-se en un futur al Polígon Industrial El Collet.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, i un grup d’empresaris del Polígon Industrial, en representació de la comissió promotora de l’Entitat de Gestió i Modernització Abastos-Collet, han escenificat avui "l’inici d’un llarg camí de col·laboració público-privada que ha de suposar importants millores per al futur industrial de Benicarló", com ha informat l'alcadessa.

L’acte, al qual han assistit representants de les empreses Coelbe, Benihort, Cafés B+O, Agrotecma, Dynma, Agricenter, Elías Moya, Persianes Román i Sat Flasan, ha servit per a confirmar que la comissió promotora ja ha presentat a l’Ajuntament la sol·licitud oficial de constitució de l’EGM Abastos-Collet, un pas imprescindible per a la negociació d’un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament que, a la vegada, és necessari i preceptiu per a la constitució definitiva de l’EGM.

Tal i com ha recordat l’alcaldessa, les EGM són entitats regulades per llei que tenen com a objectiu constituir agrupacions d’empresaris que, d’una manera completament professionalitzada, esdevinguen interlocutors vàlids amb les administracions i que servisquen per a gestionar les necessitats i recursos propi.

"Qualsevol acció que supose millorar el nostre teixit econòmic i la nostra competitivitat industrial serà positiu per a Benicarló i repercutirà, en definitiva, en la creació d’ocupació", ha dit l’alcaldessa, que ha assegurat que "posarem tota la nostra força perquè aquesta EGM siga una realitat en breu".

Miralles s’ha mostrat convençuda que "el futur passa per aquí" i ha assenyalat que "quantes més empreses entren a formar part d’aquesta EGM, més força tindran els empresaris per a poder defensar els seus interessos". L'alcaldessa ha recordat que "disposar d’una EGM potent serà bàsic a l’hora de poder optar als fons europeus que arribaran en els pròxims mesos".

Ademes ha explicat que "la nostra voluntat és que, una vegada aprovat el PGOU, puguem ampliar la zona industrial per tal que puguen vindre noves empreses que creen riquesa i ocupació". Xaro ha reconegut que "tenim un sector agrari molt potent, i ara hem d’apostar per un teixit industrial també potent. Aquesta ha de ser la base de la nostra economia". 

Per la seua banda, el regidor de Promoció Econòmica s’ha mostrat "molt satisfet de tot el treball que hem fet en els últims mesos a través de reunions informatives i contactes amb empresaris" i ha informat que "actualment, formen part del projecte un 51% d’empreses del Polígon Industrial, una dada que ens dona força per a seguir endavant però que ens obliga a animar a totes les empreses que encara no s’han incorporat al projecte a fer-ho".

En nom de la comissió promotora, Martín Ribes, gerent de Cafés B+O, i Tino Sanz, cap d’organització de Coelbe, han agraït a l’Ajuntament "l’interés i la voluntat en iniciar tot aquest procés que ens ha d’ajudar a ser més grans". "Avui dia —ha dit Ribes— és imprescindible estar dins d’una EGM pels avantatges que ens ofereix i hem d’aprofitar l’oportunitat per fer de la nostra zona industrial una zona avançada que ens permeta defensar les nostres necessitats". Per la seua banda, Tino Sanz, ha assegurat que "quantes més empreses ens incorporem al projecte, més força tindrem i millor podrem gestionar les nostres pròpies necessitats des d’una posició d’avantatge".

Un treball llarg i intens de més de 7 mesos

El regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, ha detallat tots els passos previs fins arribar a la sol·licitud oficial de constitució de l’EGM. Un procés regulat per llei que va començar el desembre de 2020 i que ha comptat amb el suport de Fepeval (Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana) i del programa Obsedi Maestrat Litoral, "que ens ha servit com a aglutinador d’esforços a l’hora de contactar amb totes les empreses", ha dit el regidor.

Després del primer pas, que va ser constituir la comissió promotora, es va fer efectiva l’aprovació dels estatuts i ara, la sol·licitud formal de constitució de l’EGM.

"Tal i com marca la llei, el següent pas serà —ha detallat el regidor—, negociar el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament, que hauran d’aprovar el Ple i l’assemblea d’empresaris". "Quan arribem al final de tot el procés —ha explicat Sánchez—, podrem passar de tindre una àrea industrial bàsica a una àrea consolidada i posteriorment una àrea avançada, amb totes les millores que això suposarà en qüestió d’infraestructures i serveis".

Noticias relacionadas

next