dia mundial de la bicicleta

Castelló en Bici s'alia amb Salvem la Renegà per a conscienciar en la defensa d'aquest entorn natural

3/06/2020 - 

CASTELLÓ. El col∙lectiu Castelló en Bici, junt amb Ecologistes en acció, Coordinadora Andando, Greenpeace, Madres por el Clima, Juventud por el Clima Fridays for Future España reclamen al govern estatal, coincidint amb aquest dia internacional de la bicicleta, el suport econòmic a l’ implantació de plans de mobilitat ciclista, així com als ajuntaments i governs autonòmics.

D'aquesta manera, junt amb la Plataforma Salvem la Renegà, el col·lectiu ha convocat una marxa ciclista aquest dimecres a les 20 hores, a la plaça Maria Agustina. Amb aquesta marxa, Castelló en Bici vol visibilitzar la bicicleta com a mitrà de transport i, al mateix temps, reivindicar la protecció del territori al paratge de la Renegà i aturar la destrucció d'aquest.

El col·lectiu defensa que la bicicleta ha de ser un element estratègic de la mobilitat durant aquest temps de pandèmia pel covid‐19, "ja que a més de ser el vehicle més eficient per a desplaçaments de fins a 8km de distancia i permetre mantindre la distància interpersonal tant necessària és un mitjà de transport que permet la mobilitat activa amb els beneficis que comporta per a la salut, lliure de fums, i sostenible", asseguren.

Per tant i aprofitant la celebració del dia mundial de la bicicleta, volen seguir demanant el suport econòmic a l’ implantació de plans de mobilitat ciclista a les diferents institucions de l’estat espanyol. Així, demanen que incloguen a les infraestructures ciclistes, la promoció de l’ús de la bicicleta, propostes per a l’ implantació de la ciclologística i els aparcaments segurs per a les bicicletes.

EL col·lectiu recorda  què per poder fer la marxa s'hauran de formar grups de 15 ciclistes, mantenint la distància interpersonal i respectant les mesures de seguretat i higiene establertes.

Noticias relacionadas

next