Hoy es 23 de julio

El Consell aprova un conveni per a la renovació del centre històric d'Onda i destina 124.701 euros

18/06/2021 - 

CASTELLÓ. El Consell ha autoritzat el conveni de col·laboració per a l'exercici 2021 entre la Generalitat i l'Ajuntament d'Onda per al desenvolupament de l'actuació de regeneració i renovació urbana del centre històric protegit d'Onda, dins del Pla Estatal d'Habitatge 2013-2016. El conveni estableix una subvenció per a aquest any de 706.808 euros, dels quals la Generalitat, a través de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, aportarà 124.701 i el Ministeri de Foment (actualment, Ministeri de Mobilitat, Transport i Agenda Urbana), 582.107 euros.

El total de les anualitats per a desenvolupar aquesta actuació contempla una inversió de 3.411.932 euros a aportar pel Ministeri de Foment, la Generalitat, l'Ajuntament d'Onda i els particulars.

L'actuació comprén la construcció de cinc habitatges, amb qualificació energètica mínima tipus B, en substitució d'unes altres prèviament demolides i els treballs de reurbanització necessaris. La intervenció inclou un programa de reallotjament per als veïns afectats i la realització de les funcions de gestió tècnica i informació a través de l'equip tècnic.

També s'han programat actuacions dirigides a la rehabilitació de 104 habitatges i s'executaran obres de recuperació d'elements estructurals de l'edifici, accessibilitat, adequació d'elements comuns i habitabilitat dels habitatges. Una comissió de seguiment és l'encarregada de supervisar les actuacions previstes en l'àrea. Està integrada per dos representants de la Generalitat i dos de l'Ajuntament d'Onda.

Amb aquestes intervencions, el Consell pretén destinar recursos per a corregir les desigualtats entre veïns del municipi i solucionar els problemes d'habitatge. A més, amb la rehabilitació i la regeneració urbana no sols es recuperen i es renoven els habitatges dels nuclis històrics i els espais urbans de les ciutats, sinó que també es reactiva l'economia i tots els treballs annexos relacionats amb la construcció.

Noticias relacionadas

next