'Històries, mirades, dones. Visions de la diferència'

El Museu de Belles Arts acull una mostra que convida a mirar l'art fugint del patriarcat

5/03/2020 - 

CASTELLÓ. El Museu de Belles Arts de Castelló presenta del 6 de març al 31 de maig l’exposició Històries, mirades, dones. Visions de la diferència una mostra amb una nova mirada als fons del Museu.

Organitzat i promogut per l’Institut Valencià de Cultura aquesta exposició se centra en les dones en l’art amb la finalitat de difondre i facilitar el coneixement del patrimoni cultural custodiat al Museu de Belles Arts de Castelló.

Aquesta mostra, comissariada per Irene Gras Cruz i amb el disseny gràfic de Verònica Fabregat, busca promoure la relectura i la reinterpretació de la col·lecció del centre gràcies a la integració d’iniciatives que contribuïsquen a establir noves lectures contemporànies sense l’influx patriarcal, expliquen des de l'organització.

Es tracta d’una mostra en què es pretén treballar des de la reflexió per a accionar la inclusió i la igualtat en l’àmbit museístic. I per això ofereix una revisió de la figura femenina amb l’objectiu d’abordar l’anàlisi de la col·lecció amb una finalitat social i pedagògica marcada pels estudis de gènere.

La comissària de l’exposició, Irene Gras Cruz, és llicenciada i doctora en Història de l’Art per la Universitat de València (UV) i la Universitat Jaume I (UJI). Es va especialitzar en art contemporani a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb el màster en Teoria i Estètica de l’Art Contemporani, Pensar l’Art d’Avui i el màster en Història de l’Art i Cultura Visual de la Universitat de València (UV) i la Universitat Jaume I de Castelló (UJI). Ha treballat i col·laborat en diversos centres artístics com la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, l’IVAM o l'EACC.

Noticias relacionadas

next