actual sèrie de movistar +

El castellonenc Joan Manuel Gurillo, d'actor en Canal 9 a escalar a sèries de Netflix i Movistar +

3/06/2019 - 

VALÈNCIA. Més de 35 anys porta Joan Manuel Gurillo dedicant-se a la interpretació, però segurament la seua participació en Capítulo 0 de Movistar + siga de les coses més boges (còmiques) que haja fet fins hui. L'actor, que viu en la Marjal del Grau de Castelló, ha estat aquests últims dies en les gravacions de la nova ficció dirigida i escrita per Ernesto Sevilla i Joaquín Reyes

Estrenada l'11 de setembre de 2018, Capítulo 0, com molt bé diu el seu nom, es basa exclusivament en eixos primers capítols pilot que solen compondre qualsevol producció de ficció. D'ací que la participació de Joan Manuel Gurillo siga únicament d'un episodi. Com tampoc podia ser d'altra manera, pels seus directors, es tracta d'una col·lecció de cinc programes d'humor en els quals els seus protagonistes realitzen sketches per a parodiar diferents sèries nacionals e internacionals, com pot ser Black Mirror. Es tracta doncs, d'un format molt light d'uns 25 minuts de durada i que cada volta compta amb la seua particular presentació, nuc i desenllaç, sent les històries totalment independents.

Aquesta senzillesa es trasllada a més al set de rodatge, segons explica el mateix intèrpret de Castelló: "Tot és molt còmic, perquè sabent qui són els directors ja està eixa connotació. No obstant això, és especialment remarcable el bon tracte que tant Ernerto com Joaquín tenen cap als actors. Parlem de directors que saben com és estar enfront de la càmera. Per això en finalitzar cada plànol, saben dir-te amb tacte si la teua interpretació ha funcionat més o menys. Canvia fins i tot la forma en dir-te que la seqüència s'ha de repetir de nou", assenyala. Així, no serà fins passat l'estiu que es puga veure la seua intervenció a Movistar +, degut que les gravacions de la segona temporada varen començar el passat 2 de maig.

De les ficcions de Canal 9 a gravacions amb Netflix

Com dèiem abans, la carrera de Manuel Gurillo és ben llarga i extensa. Parlem doncs de més d'una vintena de sèries -entre personatges protagonistes, secundaris o eventuals-, com poden ser els seus papers a Cuéntame, Aquí no hay quien viva, L’alqueria blanca. Sin tetas no hay paraíso o Crematorio. També, hi ha més d'una vintena de llargmetratges o curtmetratges, tals com Cinco metros cuadrados o Flor de mayo. A més a més, l'actor va establir pels anys 86 a l'avinguda Germans Bou de Castelló el seu propi teatre. I ha sigut un professional clau en diverses produccions públiques de la Generalitat, de la Diputació de València i del que abans era CulturArts (actualment IVC). 

No és doncs un problema establir-se a una ciutat petita com Castelló per a ser actor. Menys, ressalta, Gurillo, ara que comptem amb uns mitjans de transport que, encara que hi ha voltes resulten molt exasperants, faciliten el desplaçament. "Abans es veia com un lloc molt llunyà Madrid o Barcelona", ressalta. Així, després d'haver-hi viscut a aquestes capitals o a les Balears, l'actor està des de fa anys establert a Castellò.

L'interpret en efecte no s'està quiet. Recentment ha finalitzat una altra gravació per a una sèrie internacional de Netflix, de la qual no es pot revelar de moment nom. També va participar i participarà en les noves gravacions de la producció valenciana La Vall, on té un paper fixe com a personatge secundari. I ha sigut el protagonista del llargmetratge documental -encara per estrenar- La Traca, basada en la revista satírica creada en 1884 a València. El film recuperarà totes les voltes en les quals aquesta editorial va ser interrompuda per la censura d'Alfonso XIII, com durant la dictadura de Primo de Rivera i en la Guerra Civil. "Dona igual que siga una sèrie de Movistar que de Netflix o que serà comprada per Telecinco, el nivell sempre acaba sent igual de professional. No influeix on vaja a ser emessa, el rodatge és el mateix", assenyala l'actor. 

*Foto: Moises Fernandez Acosta

Noticias relacionadas

EL CABECICUBO DE DOCUS, SERIES Y TV 

Soledad, enfermedades mentales y desamor, los ingredientes de la mejor comedia australiana

Por  - 

Criticada por sus realistas escenas sexuales, con penetraciones anales en mitad del campo, o por sus personajes femeninos que no se depilan las axilas, 'Please like me' ha sido una de las mejores series de los años 10, una comedia ácida y corrosiva que con el paso de las temporadas acabó siendo un drama extraordinario. Su secreto estaba en mostrar problemas como la soledad, el paro y las enfermedades mentales como lo que son y no adornándolos de drama innecesario o fetiches varios para el espectador medio

atracón de pantallas

'Basado en hechos reales': Los guionistas de series quieren ser los nuevos historiadores

Por  - 

En American Crime Story: Impeachment, Ryan Murphy reexamina la narrativa oficial alrededor del escándalo de Bill Clinton y Monica Lewinsky con una mirada acorde al movimiento #MeToo. Un enfoque que hace justicia a la imagen de la becaria de la Casa Blanca, por entonces cruelmente machacada por los medios, pese a que en su conjunto la serie sucumbe al melodrama, la parodia no intencionada y el maniqueísmo

next