a partir del 20 d'abril

El cicle 'Cinema, Drets i Dignitat' torna al Menador amb noves pel·lícules per a conscienciar

18/04/2021 - 

CASTELLÓ. L'Espai Cultural Menador acull la segona edició del cicle 'Cinema, Drets i Dignitat' organitzat pel Grup Local d'Amnistia Internacional. Les sessios d'enguany tindran lloc cada dimarts a les 18.30 hores a partir del 20 d'abril i durant les quatre setmanes següents. L'entrada és lliure i gratuïta per a tot el públic, però, enguany, a causa de les mesures de seguretat contra la covid-19, cal inscriure's amb antelació, a cadascuna de les sessions a les que es desitge assistir, a través de la pàgina web de la cita.

Aquest esdeveniment pretén conscienciar i fer reflexionar a la ciutadania sobre les violacions dels drets civils, econòmics, socials i culturals que es produeixen en diferents societats i parts del món, a través de l'exhibició d'una selecció de pel·lícules en les quals es plantegen qüestions d'aquesta mena, amb l'objectiu de moure-la a actuar en la promoció i defensa d'aqueixos drets.

En la primera de les sessions es projectarà la pel·lícula Catorze quilòmetres, de 95 minuts de duració, realitzada l'any 2007 i dirigida per Gerardo Olivares. Catorze quilòmetres és la distància que separa Àfrica d'Europa per l'Estret de Gibraltar. A Àfrica hi ha milions de persones l'únic objectiu de les quals és entrar a Europa perquè la fam no entén de fronteres ni de barreres. Aquest llargmetratge vol aportar una mica de llum a les ombres de la immigració. Buba Kanou, Violeta Sunny Sunny i Mukela Kanou emprenen un llarg i perillós viatge cap a Europa a través de Mali, Níger, Algèria i el Marroc i mostren uns certs aspectes no gaire coneguts de la realitat africana.

La resta de pel·lícules que completen el cicle són La profesora de historia, de Marie-Castille Mention-Schaar, el 20 d'abril; Paradise Now, de Hany Abu Assad el 4 de maig; i Las invisibles, de Louis-Julien Petit, el 11 de maig.

Noticias relacionadas

next