Els llauradors de Castelló esperen regar ja en març amb aigua i fertilitzants ecològics

12/02/2020 - 

CASTELLÓ. La Comunitat de Regants de Castelló ha aprovat aquesta setmana la implantació del nou model d'abonament, que elimina tota mena de químics a l'hora de treballar els camps castellonencs.

Prop de mig centenar de llauradors es van donar cita en junta extraordinària per tal d'abordar el tema, que finalment va ser aprovat per unanimitat. D'aquesta manera, els regants de Castelló contemplen començar a treballar amb nitrats orgànics a principis de març. I és que, el passat 7 de gener el president de la Comunitat de Regants, Pepe Pascual, va convocar a tots els membres del col·lectiu a una Junta General Extraordinària per tal de discutir al voltant dels pros i contres d'aquest nou model orgànic i decidir, finalment, el seu establiment total.

Aquesta nova forma de treballar el camp, molt més normalitzada a altres països d'Europa, es caracteritza per estar lliure de nitrats químics i la Comunitat de Regants porta ja al voltant de quatre anys provant aquest sistema de reg orgànic. A més, l'agricultura orgànica permetrà als agricultors locals certificar els seus productes com a ecològics i actualitzar-se als nous temps, a més d'oferir als llauradors poder treballar amb altres tipus de cultius fora dels cítrics.

Noticias relacionadas

next