diumenge 30 de juny al teatre payà de borriana

La Coral Borrianenca navega des de Venècia a Pàdua en el seu Concert d'Estiu 

27/06/2019 - 

CASTELLÓ. El Teatre Payà de Borriana acollirà el pròxim diumenge 30 de juny, a les 20:00 hores, el Concert d'Estiu de la Coral Borrianenca. Aquest any la veterana formació musical borrianenca planteja al seu públic un viatge en l’espai i el temps a bord d’una barca que fa la travessia de Venècia fins a Pàdua, on es podran trobar un venedor de llibres de Florència, un alemany borratxet, un mestre de música i director, cantants de diversos llocs d'Itàlia, cortesans, dos jueus, un pescador, un home de negocis i un soldat. Una barreja de cultures, religions, llengües i dialectes molt heterodoxa. Només hi ha una cosa en comú entre ells: tots han d'arribar a Pàdua.

L'obra en qüestió és La Barca di Venetia per Padova, un madrigal còmic d'Adriano Banchieri que data de 1605, el qual, malgrat la vida monàstica (va ser monjo benedictí), com va prendre els hàbits als vint anys, va tindre temps més que suficient per a conéixer els plaers mundans de la vida. I així ho demostra en aquesta divertida comèdia madrigalesca, arribant-se a incloure a ell mateix en la història, demostrant un enorme sentit de l'humor. 

L'obra està en italià, però per facilitar la comprensió del fil argumental s'oferiran les traduccions projectades a temps real acompanyades d'imatges que il·lustren allò que es cantarà.

Per a l'ocasió, la Coral compta amb un destacat elenc de solistes. Com a sopranos solistes: Fuen Escribà i María José Serrano, contratenor: Daniel Guerola Benito, tenor solista: Juanfran Lluch, baríton solista: Javier Peris Gras i  al clavecí: Héctor Valero, tots sota la direcció de Carlos A. Valero Aicart.

A més, també intervindrà la Coral Juan Ramón Herrero de Castelló, que obrirà el concert amb un repertori variat. Aquest Concert d'Estiu s'emmarca en la XVI campanya de concerts d’Intercanvis Musicals de la FSMCV i està organitzat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Borriana, a més, l'entrada serà gratuïta fins a completar l'aforament.

Noticias relacionadas

next