juntament amb el bisbat

Nules es compromet a lliurar l'Ermita del Calvari del seu estat "extremadament deficient"

15/02/2021 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de Nules, a través del seu regidor de Patrimoni Guillermo Latorre, s’ha reunit amb el vicari general del Bisbat de la diòcesi de Segorb-Castelló, Javier Aparici, i amb els tècnics d'arquitectura i de patrimoni del Bisbat per a tractar la recuperació i consolidació de l'Ermita del Calvari, que actualment es troba en un estat extremadament deficient. 

Amb aquest sentit, el regidor ha instat el Bisbat a realitzar una actuació integral en la qual, tant l'Ajuntament de Nules com el Bisbat, es comprometen a sol·licitar ajuda a la Conselleria per a aconseguir així salvar l'ermita a fi que puga tornar a ser utilitzada per al culte. "El Bisbat s’ha compromès a  treballar en un informe per a ser presentat a la Conselleria i treballar conjuntament per a recuperar i salvaguardar aquesta ermita que data del segle XVIII”, ha exposat Latorre.

D'altra banda, també s’ha posat sobre la taula la cessió d’imatges religioses a la Parròquia de Sant Bartomeu i Sant Jaume de Nules perquè siguen exposades al culte, i la possibilitat de restaurar el refugi de la Guerra Civil que es troba a la plaça del Convent de la Sagrada Família. 

Amb tot, Guillermo Latorre mostra la seua satisfacció perquè “el Bisbat ha mostrat predisposició per salvaguardar el patrimoni religiós de la localitat i ha acollit els tres projectes amb il·lusió". "Esperem rapidesa en les actuacions perquè, en el cas de l'Ermita del Calvari, no podem perdre ni un segon més per l’actual estat de deteriorament que presenta”, ha conclòs l'edil.

Noticias relacionadas

next