inscripcions fins al 30 de novembre

Obert el càsting al complet de 'Somni', la gran adaptació shakespeariana del teatre de Castelló

21/11/2018 - 

VALÈNCIA. El gran Somni comença a traçar-se a Castelló. L'Institut Valencià de Cultura ha obert aquesta setmana el càsting per a seleccionar a tot l'elenc que conformarà la primera gran producció teatral i autonòmica per a la província. Seran quatre actrius i quatre actors els professionals que protagonitzaran aquesta obra que, dirigida pel dramaturg mexicà Juan Carrillo i l'escriptora castellonenca Núria Vizcarrro, s'exhibirà del 9 al 12 de maig de 2019 al Teatre Principal de Castelló.

Aquest serà, doncs, el primer pas per començar a donar forma a la posada en escena de l'obra i el guió de la mateixa. I és que segons ha avançat Vizcarro a aquest mateix periòdic, no serà fins que no troben els intèrprets adequats quan comencen a establir les directrius de la nova producció. No obstant això, la naturalesa de l'obra, que comparà amb una partida aproximada als 80.000 euros -com pogueren ser en el seu moment les representacions de Càries o Ántigona-, és la d'una relectura del clàssic de Whilliam Shakespeare, Somni d'una nit d'estiu. "A partir d'aquesta, tractaré d'incorporar les nostres tradicions o llegendes. A més, treballarem al voltant del segle XX, però relacionant-lo amb el context actual. Per exemple, quan al text es parla d'un bosc, el nostre referent és el Parc del Pinar. Així mateix, estic buscant quines foren les èpoques en més canvis a la província per a ajuntar el món màgic amb el reial", manifesta Vizcarro.

Foto: ANTONIO PRADAS

Els intèrprets que es vulguen presentar hauran d'acostar-se els dies 17 i 18 de desembre, de les 11 a les 14 hores i de les 16 a les 19 hores, a l'Auditori de Castelló. Tanmateix, és necessari inscriure's per correu abans del 30 de novembre i en cas de ser seleccionat, tindre disponibilitat absoluta de l'11 de febrer -data prevista de començament dels assajos- al 12 de maig. A més, entre els requisits a tindre en compte, la producció estableix un interval d'edat entre els 20 i 60 anys, és imprescindible demostrar experiència en teatre textual i tindre un domini alt del valencià. I es tindrà en compte el domini d'altres capacitats artístiques, ja siga el cant, la música, la dansa o l'acrobàcia.

Noticias relacionadas

next